Smotra italijanskog filma u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra italijanskog filma u Novom Sadu

NOVI SAD - Sutra će u Novom Sadu početi šesta Smotra italijanskog filma projekcijom filma Devojka s jezera Andree Malajolija, najboljeg i najtraženijeg filma u Italiji 2007. godine. Ove godine projekcije će biti u sali Art bioskopa, u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina sa početkom u 20 časova.

U sekciji "Panorama" su, kao i prošlih godina, filmovi koji su doživeli uspeh u bioskopima, poput Devojka s jezera i Najlepša žena Leonarda Pjeračonija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Tu je i Valcer Salvatorea Maire, originalno, interesantno i retko ostvarenje u panorami italijanske kinematografije, zatim 4-4-2: Najlepša igra na svetu, koji je režirao Mikele Karilo, Prevaspitanje Alfonsija, Faustoa i Malanjinoa, Leto mog brata Pjetra Ređanija, Bokser i balerina Fračeska Surijanija i Okrznuti se, čiji je autor Anđelo Orlando. Na kraju, tu je i film Pisma iz Sahare, poslednje delo veterana Vitorija de Sete, jednog od najznačajnijih i najplodotvornijih italijanskih reditelja prethodnih decenija.

Izveštava novinarka Radio Novog Sada Nevena Ćirić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dani italijanskog filma u čast Federika Felinija i Sofije Loren

Izvor: 24sata, 27.Nov.2008

Na šestim Danima italijanskog filma u Novom Sadu, koji se od sutra do 5. decembra održavaju u Art bioskopu „Vojvodina“ na Spensu, biće prikazano 15 dugometražnih i četiri kratka filma. Manifestaciju će u petak u 19.30 sati svečano otvoriti filmski umetnici iz Italije Vitorio Sega i Dino Moska...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.