Smanjuje se broj radnika u Stanu sa 130 na pet

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjuje se broj radnika u "Stanu" sa 130 na pet

Pred odbornicima Skupštine grada u petak, 29. septembra naći će se nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u gradskim službama, ustanovama i javnim preduzećima kojom se predviđa dalje smanjenje broja radnika.

Prema predlogu odluke na gradskom budžetu će biti 7.898 radnika, a podsetimo da je prema odluci iz 2016. godine na spisku bilo 8.380 zaposlenih. U većini od 57 službi i preduzeća biće isti ili neznatno manji broj ljudi nego pre. Jedina drastična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izmena je u JKP "Stan" gde se predviđa da će biti samo petoro zaposlenih, u odnosu na sadašnjih preko 130 na spisku, a realno preko 200 ljudi. Ovo smanjenje je i očekivano, jer je ovo gradsko preduzeće pred stečajem i očekuje se njegovo restrukturiranje kroz javno-privatno partnerstvo.

Odbornici će na sednici Skupštine razmatrati i izveštaje o realizaciji programa održavanja putne privrede u prvih šest meseci ove godine, koji je realizovan sa 70 procenata, odnosno utrošeno je 500 miliona dinara, od čega preko 410 miliona za održavanje saobraćajnica.

Skupština će razmatrati i izveštaje o realizaciji investicionog ulaganja za prvih šest meseci u GSP, "Putu" i Parking servisu. Zanimljivo je da su svi oni realizovani sa nula dinara iz budžeta, jer u tom periodu nisu bili završeni postupci javnih nabavki.

Na dnevnom redu je i predlog nove odluke o toplifikacionom sistemu grada, odluka o izradi regulacionog plana Mišeluka I i izmene plana poslovanja Informatike zbog preraspodele sredstava namenjenih prvenstveno za radove na optičkoj mreži i sistemu video nadzora.

Takođe, odbornici će na predlog Gradskog veća razmotriti i predlog da Novi Sad otpiše dug Akcionarskog društva "Industrija obuće" Beograd u iznosu pre preko 4,4 miliona dinara u postupku privatizacije, a na osnovu ranije odluke Vlade Srbije.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.