Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 11:03

Smanjen broj zaraženih u Novom Sadu, ali se i dalje povećava broj hospitalizovanih

U Novom Sadu je u protekla 24 časa kovid19 registrovan kod još 155 osoba, što je 51 slučaj manje nego juče.

U Vojvodini je ovaj virus registrovan kod još 392 osobe, odnosno kod 244 Vojvođana manje nego juče.

Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji je objavio ove podatke, navodi da je razlog manjeg broja novoobolelih taj što tokom se vikenda testira manje ljudi.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 9.077, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je 986 aktivnih slučajeva manje nego juče. Kada je Novi Sad u pitanju, trenutno je obolelo 2.793 ljudi, odnosno 275 zaraženih manje nego juče. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji 40 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji pet opština. To su opštine Beočin, Žitište, Bač, Kanjiža, i Irig.

Kada su u pitanju kovid pacijenti na lečenju u nekoj od bolnica u Novom Sadu, njih je danas ukupno 281, dok ih je juče bilo troje manje. Na respiratorima su 23 kovid pacijenta, jedan više nego juče.

Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se trenutno leči 199 kovid pacijenata, od kojih je 16 na respiratorima. U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici su 82 pacijenta, od kojih je sedmoro na mehaničkoj ventilaciji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Vojvodini više od 390 novih slučajeva koronavirusa, aktivnih više od 9.000

Izvor: N1 televizija, 08.Mar.2021

Tokom prethodna 24 sata u Vojvodini su, zbog manjeg broja testiranih tokom vikenda, registrovana 392 nova slučaja infekcije koronavirusom, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu - 155.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.