Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2021, 20:36

Slučajno otkriveno privatno kovid odeljenje u bolnici u Novom Sadu, rezervisano za elitu

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine kojom rukovodi Vesna Turkulov, postojalo je “tajno” kovid odeljenje, na kojem je pomoć pružana “viđenijim osobama”. Za ovo se saznalo i sproveden je nadzor i kontrola rada.
Dok se kovid pacijenti s teritorije Novog Sada od septembra meseca sve vreme leče u novoj kovid bolnici na Mišeluku, u sklopu Kliničkog centra Vojvodine funkcionisalo je “tajno” odeljenje za VIP kovid pacijente. Prema saznanjima Nova.rs, ono se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nalazi u Klinici za infektivne bolesti u sklopu KCV, a na njemu su lečeni odabrani pacijenti, podobni političari, crkveni zvaničnici i ljudi s “dobrim vezama”.
Navodno, ovo odeljenje je funkcionisalo pod ovlašćenjem načelnice Infektivne klinike dr Vesne Turkulov, koju uprava KCV sada optužuje da je na svoju ruku lečila kovid pacijente mimo bolnice na Mišeluku.
– Držala je tajno kovid odeljenje na Infektivnoj za “svoje potrebe”. Ukoliko bi se pacijentima pogoršalo stanje, slala ih je na Bežanijsku kosu i Batajnicu, a ne na Mišeluk. Stvar je otkrivena kad je jedan od specijalizanata, nakon intubacije pacijenta, “greškom” pozvao bolnicu na Mišeluku da se raspita oko transporta pacijenta, o čemu u kovid bolnici nisu ništa znali – kaže izvor Nova.rs, napominjući da je tad počelo da se odmotava klupko.
Navodno se tek tad ispostavilo da je na Infektivnoj klinici sve vreme zadržano jedno “tajno” odeljenje za lečenje od kovida, uprkos tome što je po otvaranju Mišeluka sam KCV izašao iz kovid režima, a svi pacijenti prebačeni u kovid bolnicu van grada.
Iz nekoliko nezvaničnih izvora portal 021.rs je saznao da je to rezultiralo smenom Vesne Turkulov sa mesta upravnice. Međutim, ove navode ni nakon više od nedelju dana dana čekanja i velikog broja poziva, poruka i mejlova, nije potvrdio niko iz KCV, pa ni sama Turkulov.
– Zovite onog koga treba (da zovete) – odgovorila je kratko Turkulov, u četvrtak, na pitanje 021.rs da li je smenjena.
U međuvremenu, iz nezvaničnih izvora stigla je informacija da je ostavku podnela v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić. Pojedini mediji su prethodno objavili da je Stokić odbila da potpiše sopstvenu ostavku.
O dešavanjima u Kliničkom centru Vojvodine još 23. novembra portal 021.rs pitao je i pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, koji je rekao da nema nikakvih saznanja. Istog dana, 23. novembra, upućen i Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja sa molbom da se odgovori na pitanje da li je došlo do smena u KCV, ali odgovori nisu stigli do objavljivanja ovog teksta.
Aktuelna dešavanja u KCV, ali i u SNS, posmatraju se u svetlu suparništva između pokrajinskog premijera Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.
Turkulov je, navode izvori 021.rs, bliska gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću. Ova dobitnica zlatne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa bila je u novembru ove godine kuma slave Novog Sada, stojeći rame uz rame sa Vučevićem.
Do intervencije je došlo nakon smene Turkulov sa mesta upravnice Infektivne klinike. Veoma brzo je pripremljen predlog izmene odluke kojom je nadležnost Pokrajinske vlade da imenuje ljude na rukovodeće pozicije u Kliničkom centru Vojvodine.
To praktično znači da kontrolu nad Kliničkim centrom Vojvodine sada drži druge struja naprednjaka, bliža potpredsedniku stranke Vučeviću.
Predlog o izmenama ove odluke nije bio na prvobitnom dnevnom redu za sednicu Skupštine Vojvodine, već je on ubačen naknadno. Nakon što se našao na dnevnom redu, vladajuća većina ga je lagodno usvojila i ona je objavljena u Službenu listu APV 30. novembra. Nakon toga, navodno, Mirović rekao da će podneti ostavku na premijersku funkciju.
Portal nova.rs, objavio je navode neimenovanog izvora da je “Mirović potpisao blanko ostavku” na mesto premijera, ali da je nakon intervencije iz vrha stranke pristao da ostane do aprila, kako ne bi izazvao dodatnu krizu parlamenta.
Slične navode novinari 021.rs pokušali su da provere i od samog Igora Mirovića, koji tokom današnjeg događaja u Vladi Vojvodine nije bio raspoložen za razgovor sa medijima, pa je otišao i pre nego što se sam događaj završio.
Nakon što su objavljeni navodi da je dao ostavku, te da je potom tu odluku odložio, portal 021.rs kontaktirao je Službu za odnose sa javnošću iz koje je stigao odgovor Igora Mirovića.
– Radi se o neistini koja nije vredna komentara – glasi kratak odgovor iz Pokrajinske vlade.
Klinički centar Vojvodine 10 puta skuplje plaćao luksuzne telefone, televizore i ugaone garniture

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.