Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija podiže 40 kilometara ograde na granici sa Hrvatskom

Slovenija je počela podizanje dodatnih 40 kilometara ograde na svojoj južnoj granici sa Hrvatskom, da bi blokirala ulaz migranata u zemlju.

Slovenački granični zvaničnici izjavili su da su se na ovo odlučili pošto je u julu registrovan najviši broj prelazaka migranata u jednom mesecu od vrhunca migrantskog talasa pre nekoliko godina, kada je dnevno hiljade ljudi, bežeći od rata i siromaštva u svojim zemljama, pokušavalo da pređe u zemlje Evropske unije.

Slovenačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policija saopštila je da je u julu zabeleženo 1.740 prelaska migranata, a njih 7.415 je prešlo granicu u prvih sedam meseci ove godine, uglavnom migranata iz Pakistana, Avganistana i Alžira.

Slovenija je od 2016. godine već izgradila oko 180 kilometara ograde sa Hrvatskom, uglavnom od bodljikave žice, što je koštalo oko 19 miliona evra.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.