Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 19:54

Slovenija bi mogla da proglasi Huaveji visokorizičnim dobavljačem

Slovenačka vlada uskoro bi mogla kineski Huaveji proglasiti "visokorizičnim dobavljačem", objavili su u četvrtak mediji u Ljubljani na onovu uvida u nacrt zaključka o kojem vlada još uvek nije odlučivala.

U tom nezvaničnom dokumentu navodi se ocena da je Huaveji visokorizičan dobavljač tehnologije za 5G mrežu pripremljenu na osnovi "evropskih sigurnosnih kriterija", prenosi STA.

Mediji u Ljubljani navode da su iz kompanije Huaveiji saopštili da su time neugodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iznenađeni i zabrinuti.

Slovenija je sa SAD 13. avgusta prilikom poseta američkog državnog sekretara Majka Pompea i njegovog susreta sa premijerom Janezom Janšom potpisala bilateralnu izjavu o bezbednosnim uslovima za uspostavljanje mreže nove tehnologije 5G.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.