Skupština Vojvodine sutra o pokrajinskom budžetu

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine sutra o pokrajinskom budžetu

Skupština Vojvodine raspravljaće sutra o Predlogu budžeta za 2017. godinu, koji bi prema predlogu Pokrajinske vlade trebalo da bude 10 odsto veći od ovogodišnjeg.

Pokrajinska vlada usvojila je 10. decembra Predlog budžeta za 2017. godinu koji bi trebalo da iznosi 63,6 milijardi dinara, što zajedno sa dodatnom 1,1 milijardom dinara od Republike, čini više od sedam odsto republičkog budžeta.

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je tada da ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pozicija u budžetu za 2017. godinu koja nije "uvećana, osnažena i učvršćena".

Mirović je rekao i da su znanje, mehanizmi i pomoć Vlade Srbije u vidu obezbedjivanje dodatne 1,1 milijarde dinara, kao i efikasna pomoć u refinansiranju pokrajinskog javnog duga i uštede od 200 miliona koja iz toga proističe, omogućili da se budžetska sredstva usmere na projekte od prioritetnog značaja za gradjane Vojvodine. On je rekao da se počinje sa direktnim finansiranjem finalizacije rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi puta Novi Sad – Ruma, da sledi izgradnja ipsilon kraka kod Subotice, da se počinje finansiranje izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i da je finansiranje izgradnje Žeželjevog mosta preuzela Srbija čime je rasteretila budžet pokrajine i omogućila rad na drugim razvojnim projektima.

Projektovanim budžetom se, između ostalog, omogućava isplaćivanje finansijske pomoći od 12.000 dinara mesečno porodicama s troje dece, regresiranje troškova prevoza učenika i studenata, kao i povećanje budžeta koji se odnosi na programe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica.

Predlogom budžeta predviđene su i investicije u visokoškolske ustanove, dodatna ulaganja u poljoprivredu i vodoprivredu, kao i ulaganja u oblasti zaštite životne sredine, privrede i turizma, javnom informisanju, radu nacionalnih saveta i institucija kojima je osnivač. Poslanici će sutra razmatrati i Predlog Pokrajinske skupštinske odluke o kadrovskom planu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu, kao i Predlog izmena Pokrajinske skupštinske odluke o pravobranilaštvu Autonomne pokrajine Vojvodine.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Mirović: Budžet Vojvodine za 2017. godinu veći za 10 odsto

Izvor: Blic, 20.Dec.2016, 14:37

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je predloženi budžet pokrajine za 2017. godinu u iznosu od 63,6 milijardi dinara veći za 10 odsto u odnosu na ovu godinu te da su njegove smernice vezane za ekonomski razvoj sa značajno uvećanim sredstvima za poljoprivredu kao i za podsticanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.