Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 15:27

Škundrićev sin pušten da se brani sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimiru Škundriću, koji je pre dva dana bio uhapšen sa još 20-ak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije.

Predlog za pritvor je odbijen i za još dvojicu osumnjičenih N.B i V.T, koji su sa njim uhapšeni i oni su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, tužilaštvo ima pravo žalbe.

Sin Petra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Škundrića, funkcionera SPS-a, i druga dvojica terete se za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je tokom prošlog vikenda privedeno ukupno 27 osoba, među kojima su bili Škundrić i N.B. i V.T.

Sudija za prethodni postupak je usvojio u odnosu na 14 okrivljenih predlog tužilaštva i odredio im pritvor do 30 dana, pretežno iz razloga postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili uticati na svedoke, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

U odnosu na 13 okrivljenih, sudija za prethodni postupak je odbio predlog za određivanje pritvora kao neosnovan, napomenula je ona.

Protesti ispred skupštine praćeni neredima počeli su 6. jula u centru Beograda. Desetine osoba je uhapšeno i osuđeno zbog prekršaja, a više njih i zbog krivičnih dela zbog njih će se protiv njih sprovesti krivični postupak.

Inače, Petar Škundrić je danas razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije o čemu više OVDE.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nakon hapšenja zbog nereda ispred Skupštine Srbije, SIN PETRA ŠKUNDRIĆA PUŠTEN da se brani sa slobode

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimiru Škundriću, koji je pre dva dana bio uhapšen sa još 20-ak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.