Škola u Belegišu nebezbedna za đake, osnovci sede kod kuće

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Belegišu nebezbedna za đake, osnovci sede kod kuće

Đaci Osnovne škole "Vera Miščević" iz Belegiša, kod Stare Pazove, nisu danas krenuli u školu kao ostala deca.

Škola u Belegišu, tvrde roditelji mališana, u lošem je stanju i to od 2011. godine, kada se ustanovilo da je rekonstrukcija, usled potonuća temelja, neophodna. Uprkos tome što škola nije u stanju da učenici u njoj bezbedno pohađaju nastavu i što su roditelji apelovali da se deca u nju ne šalju, do ove godine su osnovci ipak išli. Ovog 1. septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << međutim, odlučeno je da deca ostanu kod kuće, a prema rečima jedne od roditelja, Marije Operman, trenutno se lovački dom preuređuje za nastavu.

"Kada je odlučeno da naša deca ipak ne počnu školsku godinu u odeljenju škole u Belegišu, razmatralo se da krenu sa osnovcima u odeljenju ove škole u Surduku. To bi bilo, blago rečeno, nemoguće, pošto je to odeljenje škole malo za sve đake, a i svakodnevno putovanje bi bilo teško izvodljivo i naporno. To odeljenje ima svega četiri učionice, a naša škola ima po dva razreda po generaciji. Pri tome, iako nam deca ne idu školu, ne zna se kada će početi radovi na školi, a od čelnika smo dobili neka obaveštenja da se do kraja ove godine moža ništa neće početi", priča Marija Operman za 021.

Ona je jedna od roditelja koji razmišljaju da dete upišu u drugu školu, jer se na ovaj način samo gubi vreme, uz veliku štetu po decu.

"Ova situacija ide u nedogled, a pri tome nam niko ne daje zvanične informacije, nikakvo obećanje da će radovi na našoj školi ikada početi. Neverovatno da se od nas krilo još od 2011. godine da je škola nezbebedna, a i kad smo, kao roditelji, krenuli da se bunimo, ništa konkretno nisu uradili", poručuje ova majka za naš portal.

U opštinskoj vlasti već nedelju dana ne odgovaraju na pitanja 021 o situaciji u školi, a ni u Ministarstvu prosvete ne objašnjavaju kako je moguće da su deca toliko godina pohađala nastavu u školi koja nema uslove za to.

U školi poručuju da će školska godina početi u ponedeljak, 4. septembra, ali ne i u kojem objektu ove škole.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.