Skice za filmsku istoriju džeza na Cepelinu 12. oktobra

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skice za filmsku istoriju džeza na Cepelinu 12. oktobra

Drugi deo programa "​​​​Skice za filmsku istoriju džeza" održaće se na brodu Cepelin, 12. oktobra u 19.30 časova u organizaciji Američkog kutka.

Nakon što su u augustu u istom prostoru, kompozitor Vojisalv Bubiša Simić i novinar Vitomir Simurdić, predstavili prve filmove sa dominantno džez sadržajima (džez orkestrima i solistima u glavnim ulogama) u nastavku serijala podsetiće na ključne filmove u kojima je džez soundtrack-muzička podloga.

Programom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će biti obuhvaćeni filmovi od antologijskog "Lift za gubilište" Luja Mala sa nezaboravom muzikom Majlsa Dejvisa i "Oko ponoći" Bertrana Tavernijea sa Oskarom nagrađenim soundtrackom Herbija Henkoka do aktuelnih "Whiplash" i "Miles Ahead" Dona Čedla. U izboru će biti i inserti iz filmova "Let's Get Lost" (biografija Četa Bejkera), "Mo' Better Bluies" Spajka Lija, "Bird" Klinta Istvuda i drugi.

Prijave za događaj su obavezne zbog ograničenog broja mesta putem sledećeg linka.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.