Sjajan uspeh studenata Akademija umetnosti na takmičenjima

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan uspeh studenata Akademija umetnosti na takmičenjima

Studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu ostvarili su zapažen uspeh na četiri takmičenja, osvojivši čak 26 nagrada.

Na prvom takmičenju iz uporednog klavira na Festivalu "Isidor Bajić" studenti Akademije umetnosti su osvojili osam prvih i tri druge nagrade. Za laureata takmičenja proglašen je Mirko Desnica, dok je specijalnu nagradu za autorsku kompoziciju dobio Dimitrije Beljanski.

Studentkinja treće godine Muzičke pedagogije Aleksandra Šuntić osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je prvu nagradu na IV Međunarodnom takmičenju komplementarnog klavira u Nišu.

Duo koji čine studenti treće godine, Kaja Mandić Plavšić i Marko Stojanović, osvojili su prvo mesto na takmičenju klavirskih dua.

Studenti Akademije umetnosti su se istakli i na Međunarodnom festivalu gudača "Zlatne stepenice" u Valjevu gde su osvojili šest prvih, tri druge i jednu treću nagradu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.