Izvor: Radio 021, 14.Nov.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinu poslanika HDZ-a 11 meseci zatvora uslovno zbog fotografije odrubljene glave

Opštinski sud u Virovitici doneo je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Đakića.

Đakić je početkom januara ove godine na svom Fejsbuk profilu objavio šokantnu fotografiju osobe sa ustaškim oznakama, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".

Đakić je osuđen za dva krivična dela, prvo protiv lične slobode, kao i za krivično delo protiv javnog reda, javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podsticanjem na nasilje i mržnju.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 meseci uslovno, ukoliko u roku od tri godine ne ponovi isto delo, a mora i SOS Dečjem selu Hrvatska da uplati 20.000 kuna (oko 315.000 dinara), rekli iz suda za N1.

Presuda je pravosnažna.

Đakić se teretio da je na svom profilu na Fejsbuku objavio fotografiju i tekst u nameri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.