Izvor: Radio 021, 28.Dec.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali tužio Univerzitet: Doktorat će "braniti na sudu"

Ministar finansija Siniša Mali podneo je žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat, potvrdila je za Danas portparolka Upravnog suda Milka Babić.

Ona je u pisanom odgovoru dostavljenom beogradskom dnevniku navela da je pred Upravnim sudom 17. decembra pokrenut upravni spor po tužbi Siniše Malog protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Tužilac tužbom osporava rešenje drugostepenog organa - Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu od 28. novembra, koji je po žalbama rektorke Univerziteta u Beogradu i Siniše Malog, preinačio odluku prvostepenog organa Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra", navodi se u odgovoru.

Milka Babić je dodala da je predmet trenutno u postupku prethodnog ispitivanja procesnih pretpostavki za vođenje upravnog spora, kao i da će po kompletiranju spisa, biti dostavljen postupajućem veću i rešen u razumnom roku.

Ona je objasnila da su sudije dužne da rešavaju predmete po redosledu prijema tužbe u sud, u skladu sa Programom rešavanja starih predmeta i sa posebnim prioritetom u rešavanju predmeta koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim.

Na pitanje da li će odluka Senata Univerziteta o poništavanju diplome Siniši Malom biti odložena do odluke suda, Milka Babić je rekla da tužba, po pravilu, ne odlaže izvršenje upravnog akta protiv koga je podneta.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.