Izvor: Radio 021, 02.Dec.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Kovačević: Krivična prijava protiv Miće Jovanovića zbog "sumnjive prodaje Megatrenda"

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je protiv bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića podneta krivična prijava zbog prevare povodom, kako je rekao, sumnjive prodaje tog univerziteta i zatražio reakcije nadležnih povodom toga.

Kovačević je rekao da ta stranka traži reakciju Ministarstva prosvete i ministra Mladena Šarčevića povodom te prodaje. Prema njegovim rečima, bivši rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "ili žrtva prevare prilikom prodaje ili je i sam učestvovao u prevari".

Dodao je da se cela prodaja dešava nakon što je na televiziji N1 prikazan film o tom univerzitetu i istakao da je "Megatrend kupljen po većoj ceni nego što vredi".

"Ne vidi se kraj nijedne afere ni pravno, ni moralno", rekao je Kovačević.

Vlasnik Univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović rekao je ranije da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Vanredna kontrola Megatrendovog Pravnog fakulteta

Nacionalno akreditaciono telo (NAT) pokrenulo je postupak vanredne kontrole kvaliteta Pravnog fakulteta Megatrend univerzitet, pošto je jedan broj profesora sa te visokoškolske ustanove prešao na fakultet društveno-humanističkih nauka koji je u osnivanju i trenutno je u postupku početne akreditacije, piše list "Danas".

U NAT-u kažu da je postupak vanredne kontrole fakulteta počeo pre nego što se u javnosti pojavila informacija o prodaji Univerziteta Megatrend i to nakon što su došli do saznanja da Pravni fakultet nema dovoljno kadrova za izvođenje nastave.

Na pitanje šta će se desiti ako se ispostavi da je prodaja Megatrenda sporna, u NAT-u kažu da oni za to nisu nadležni i da je to pitanje za inspekcijske organe.

Autor: Beta, Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.