Severna Koreja: Idemo na Mesec u narednih 10 godina

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Idemo na Mesec u narednih 10 godina

Severna Koreja planira da pobode nacionalnu zastavu na Mesec u narednih 10 godina, saopštio je čelnik tamošnje svemirske agencije.

Hijon Kvang, direktor istraživačkog odeljenja Nacionalne administracije za razvoj kosmonautike, rekao je da međunarodne sankcije ne mogu sprečiti Severnu Koreju da lansira još naprednih satelita u orbitu do 2020.

"Iako Amerika i njeni saveznici pokušavaju da blokiraju naš razvoj svemirskog programa, naši naučnici će osvojiti svemir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i definitivno ćemo zabosti zastavu Severne Koreje u tlo Meseca!, rekao je Hijon. Prema njegovim rečima, petogodišnji plan nacije, koji je osmislio lider Kim Džong Un, fokusira se na lansiranje dodatnih satelita, koji bi trebalo da reše probleme u komunikaciji.

To znači da bi Severna Koreja mogla da dobije prvi geostacionarni komunikacioni satelit. "Ovaj rad je baza za put do Meseca", dodaje Hijon.

Severna Koreja takođe planira da pošalje ljude u svemir, na Mesec, "ali i na druge planete".

Autor: Business Insider/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.