Izvor: Radio 021, 27.Maj.2020, 09:52

Šest najboljih anticelulit tretmana koje preporučuju stručnjaci "Eurolaba"

Savremeni način života, nedovoljno kretanje i neadekvatna ishrana dovode do pojave celulita.

Češće se javlja kod žena počev od adolescencije pa sve do duboke starosti.

Smatra se da od 80 do 90 odsto žena u nekom periodu svog života primeti pojavu celulita. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru.

Prema intenzitetu izraženosti promena na koži razlikujemo tri stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << celulita:

Prvi stepen ili blago izražen celulit ogleda se u izgledu kože poput kore narandže sa jedan do četiri površinska uvlačenja i lako neravne površine kože.Drugi stepen ili srednje izražen celulit karakteriše od pet do devet srednje dubokih uvlačenja kože, a površina kože izgleda kao neravna površina koja podseća na stari domaći sir. Treći stepen ili izrazito izražen celulit karakteriše 10 i više dubokih uvlačenja kože koji joj daju izgled neravne površine dušeka.

Tačan uzrok pojave celulita nije poznat, ali se veruje da nastaje kao posledica poremećaja odnosa potkožnog vezivnog i masnog tkiva. Kod žena trake vezivnog tkiva su usmerene vertikalno u odnosu na površinu kože, te je prilikom njihovog skraćivanja ćelijama masnog tkiva relativno lako da izbiju na površinske slojeve kože i da joj daju tipičan izgled za celulit.

Kod muškaraca, vezivne trake su više usmerene horizontalno i ukrštaju se tako da masno tkivo teže prodire u površinske slojeve kože i stoga je celulit značajno ređa pojava kod osoba muškog pola.

Celulit predstavlja veliki estetski problem, dosta utiče na samopouzdanje žena, pa je potrebno što pre početi sa adekvatnom terapijom, preporučuju stručnjaci iz Eurolaba.

Iz "anti-aging" centra u Eurolabu izdvojili su šest najefikasnijih anticelulit tretmana:

1. Mezoterapija celulita - S obzirom na specifične mehanizme nastanka celulita, kao i stepen njegovog ispoljavanja, odabrane su dve vrlo efikasne mezoterapijske tehnike koje daju odlične rezultate u razbijanju masnih ćelija delova tela na kojima je celulit ispoljen. Uvek se prvo sprovodi mezoterapijska lipoliza i destrukcija masnih ćelija u dubljim slojevima kože i potkožnom masnom tkivu. Lipolitičke supstance na bazi estara se unose na dubinu i do 13 milimetara ubodom tanke igle kroz kožu uz prethodno planiranje mesta uboda na tretiranoj površini i anesteziranje putem hlađenja ledom. Sprovodi se do tri tretmana u zavisnosti od stepena izraženosti celulita, pre ili posle, ali nikada u isto vreme sa tehnikama masaže ili drenaže.

2. Streching i firming podrazumevaju zatezanje naborane kože i kože koja je izgubila elastičnost i deluje opušteno ("visi") i u ovim slučajevima u "Eurolabu" se koriste različite mezoterapijske tehnike unošenja posebnih aktivnih supstanci u površinske (0-2 mm) i u dublje slojeve kože (4-6 mm) zavisno od regije koju tretiramo. Lice, vrat, dekolte, koža na stomaku, zadnjica i butine su najčešća tretirana područja. Pošto je procedura bolna, tretirana regija se anestezira lokalnim nanošenjem kreme sa anestetikom ili se za veće površine koristi tehnika hlađenja ledom.

3. Vakuum drenaža - Aparat "Green Vac Prestige" nudi korisniku ugodnu i jednostavnu metodu za terapiju promena u koži i potkožnom masnom tkivu i negu kože čineći je lepšom, a terapija je poznata u svetu kao radijalna endodermalna terapija (RDT) i jedna je od najefikasnijih procedura uklanjanja celulita. Radijalna endodermalna terapija znatno poboljšava propustljivost kapilara što povećava dotok hranljivih materija, kiseonika, mineralnih oligoelemenata i enzima. Poboljšava se hidracija ekstracelularnog prostora i time se aktiviraju fibrobrlasti koji se brže umnožavaju što vodi stvaranju novih kolagenih i elastičnih vlakana. Na taj način vezivno tkivo se obnavlja i povećava elastičnost i zategnutost kože i održava njen mladalački izgled, a fina mišićna vlakna kože povećavaju svoj tonus i održavaju kožu zategnutom.

4. Limfna drenaža - Metoda kojom se poboljšava protok krvi sa hranljivim materijama i kiseonikom kao i uklanjanje međućelijske tečnosti i otpadnih produkata metabolizma. Rezultat je smanjenje otoka, stimulacija imunološkog sistema i smanjenje celulita. Aparat "Green Press 8" koji se koristi u "Eurolabu" je zasnovan na svim načelima dobro izvedene ručne limfne drenaže. Manžetne aparata "Green Press 8" koje su sastavljene iz osam komora, pune se vazduhom i pritiskaju određeno mesto na kome se sprovodi terapija. Pritisak u komorama manžetni je podesiv, a tokom izvođenja terapije moguće ga je strogo nadzirati i prilagoditi svakom pacijentu individualno, prema njegovim potrebama.

5. Maderoterapija - Poseban vid anticelulit masaže tela poznatiji kao terapija oklagijama. Ovaj vid terapije je relativno nov u kozmetičkoj medicini, ali se pokazao izuzetno efikasnim u uklanjanju celulita i smanjenju masnog tkiva na tretiranim površinama tela. U svojoj osnovi koriste se iskustva dobro poznate ručne masaže, samo što u slučaju maderoterapije umesto ruku se koriste specijalno oblikovane oklagije, roleri i kupe. Pritiskom ovih drvenih instrumenata na tretirani deo tela te njihovo masiranje omogućava razbijanje masnih ćelija već formiranog celulita kože, ali se ujedno i sprečava njegov ponovni nastanak.

6. EXILIS ULTRA 360 - Najsavremeniji aparat u neinvazivnoj estetskoj medicini koji se koristi u "Eurolabu". Simultanom kombinacijom radiofrekventnih i ultrazvučnih talasa brzo i efikasno se dolazi do zategnute i podmlađene kože uz istovremeno topljenje masnih naslaga (neinvazivna liposukcija). Ravnomernim zagrevanjem tkiva i istovremenim hlađenjem površine kože, tretman je potpuno bezbolan i siguran, tako da su neželjeni efekti kao što su pečenje, crvenilo i iritacija kože izuzetno retki, a ako se i jave onda su blagog stepena i brzo se povlače. Ove osobine aparata pružaju pacijentima izuzetan komfor i prijatan osećaj tokom tretmana sa brzo vidljivim i očiglednim rezultatima. Zavisno od regije koja se tretira potreno je sprovesti tri do četiri tretmana.

Svi ovi tretmani dostupni su u "anti-aging" centru "Eurolaba". Poliklinika "Eurolab" nalazi se na dve adrese u Novom Sadu, u Laze Nančića 2 i Krilovoj 1.

Više informacija može se dobiti na njihovom veb sajtu (vidi OVDE) ili na brojeve telefona 021/63-22-22- 1, 065/63-22-22-1 (Krilova), odnosno 021/270-44-44 i 065/270-44-44 (Laze Nančića).

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.