Servisne informacije za 4. februar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2011, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 4. februar

NOVI SAD -

Na Banstolu će biti isključivana električna energija od 8 do 13 sati.

U Kaću će nestajati struja u ulicama od centra prema Budisavi od 9 do 13 sati.

U Novom Sadu neće biti isključenja vode.

Novosadska toplana je uvela dodatne telefonske linije za pojedinačno zakazivanje merenja temperature. Zakazati se može radnim danom od 8 do 10 sati na brojeve 0800 100 021, 021/ 4881-103, 021/ 4881-104, 021/ 4881 105 i 021/4881 106, a potrošači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da zakažu merenje i lično u prostorijama Toplane na prvom spratu Spensa.

Građani koji smatraju da je temperatura u njihovim stanovima niža od propisane mogu to prijaviti i komunalnoj inspekciji na telefone 021/ 4872 402, 021/ 4872 403 i 021/4872 404.

Dodatna mesta za prodaju februarskih mesečnih markica radiće do 7. februara, a kiosci se nalaze u Stražilovskoj ulici (preko puta Studentskog grada), kod Futoške pijace (kod Alfa banke) i na Bistrici (kod Rodić marketa). Radno vreme je 5.30 do 19.30. Markice će se prodavati i na redovnim mestima, gde je radno vreme od 10 do 17 sati.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola će se primati samo u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143 u Novom Sadu. Radno vreme je radnim danima od 7 do 21, a vikendom od 8 do 16 sati.

Volonterski centar Vojvodine u saradnji sa Karate savezom Vojvodine poziva sve zainteresovane volontere da se prijave za učešće na evropskom prvenstvu u karateu koje se održava od 11. do 13. februara u Novom Sadu. Više informacija na sajtu www.volontiraj.rs.

Komisija za predstavke i predloge Skupštine grada Novog Sada obaveštava zainteresovane građane da svoje predstavke, predloge i žalbe mogu dostavljati ubuduće i u pisanoj formi na adresu: Komisija za predstavke i predloge Skupštine grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2. Ili putem mejla: nadezda.dasic@novisad.rs.

Udruženje za razvoj nauke "Nikola Tesla ", danas u mesnoj zajednici "Bistrica", u 18 sati organizuje predavanje i diskusiju na temu: "Tajna uspeha", uz projekciju filma "Sikret".

"Izvorni klub 100 ", klub davalaca krvi, obaveštava dobrovoljne davaoce krvi koji su krv dali 50 i više puta da će od 7. do 11. februara prikupljati potrebnu dokumentaciju za pribavljanje godišnjih pokaznih karata, za vožnju gradskim i prigradskim autobusima. Zainteresovani mogu doći u Mesnu zajednicu "Bratsvo - Jedinstvo", u ulici Ilariona Ruvarca 18a.

U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada do 10 februara traje izložba crteža Ljubice Denković.

SUBOTICA - U Subotici od 9 do 12 sati struje neće imati kraj Maksima Gorkog, početak Biskupa Lajče Budanovića do Dinka Zlatarića, deo Dinka Zlatarića između Zagrebačke i Biskupa Lajče Budanovića, Mije Mandića, Mihajla Radnića, početak Ruđera Boškovića do Bartola Kašića, početak Palmotićeve do Unske, Hvarska, početak Kalora Milodanovića do Filipa Višnića.

U Subotici neće biti isključenja vode.

Fabrika "Norma grupa" u Malom Bajmoku počela je da priprema zemljište za izgradnju fabrike auto-delova, koja će zapošljavati 150 radnika, a trebalo bi da bude otvorena na jesen.

Radnici subotičke Čistoće počeli su radove na sanitarnoj seči stabala i šiblja. Radovi su obavljeni kod igrališta preko puta Osnovne škole "10. oktobar", na uglu ulica Bele Bartoka i Eduarda Rusijana, kao i na uglu ulice Starine Novaka i Vlaseničke. Cilj je da se uklone suvi delovi stabala kod dečjih igrališta u gradu. U Čistoći kažu da takvih igrališta ima 20 i da se oni nadaju da će radove obaviti barem na polovini.

Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne zajednice raspisao je Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama, koje deluju na teritoriji AP Vojvodine, za 2011. godinu. Sredstva se odobravaju za sufinansiranje obavljanja graditeljske, dobrotvorne i naučne delatnosti tradicionalnih crkava i verskih zajednica, kao i organizacija i ustanova čiji su oni osnivači, a koje deluju na teritoriji Vojvodine. Prijave na konkurs podnose se na srpskom jeziku ili jeziku nacionalnih manjina koji je u službenoj upotrebi u Vojvodini, s preciznom naznakom za koju namenu se sredstva traže, u iznosima zaokruženim na hiljade dinara. Rok za podnošenje prijave je 01.03. 2011. godine, a detaljnije informacije mogu se dobiti na internet adresi www.vojvodina.gov.rs.

Mesna zajednica "Ker" od izdavanja prostorija u zakup prošle godine je zaradila 1,2 miliona dinara što je uložila u izradu projektne dokumentacije za poboljšanje komunalne infrastrukture. Pored toga, izgrađena je rasveta u Porečnoj ulici, postavljeni su novi slivnici na putevima gde je to bilo neophodno. Ove godine u planu je asfaltiranje Srebreničke, Porečke, Idrijske ulice, kao i Franje Sudarevića.

Parking ove godine planira da uloži 33 miliona dinara u nove investicije. Za usavršavanje informacionog sistema i nabavku prateće opreme biće uloženo osam miliona dinara, za nova parkirališta 10, dok će se u saradnji sa gradom realizovati i projekat premeštanja "Autodepoa" na novu lokaciju i za tu namenu izdvojeno je 15 miliona dinara. U planu je izgradnja 100 novih parking mesta. Koje će to ulice biti odlučiće se u saradnji sa gradskom upravom.

Direkcija za izgradnju grada će za ovu godinu izdvojiti oko pedeset miliona dinara za popravku puteva oštećenih u zimskom periodu, a za sanaciju letnjih, atarskih puteva još desetak miliona dinara. Ovih dana, na osnovu raspisane javne nabavke, biće poznata firma koja će raditi na krpljenju i presvlačenju ulica. Radovi će početi čim vremenske prilike dozvole.

Internet portal "Subotica - grad na dlanu" za potrebe foto izveštavanja sa gradskih lokacija traži honorarne saradnike za rad na terenu. E-mail adresa za kontakt: info@subotica.com sa naznakom "Konkurs za fotografa sajta". U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili dodatnih pitanja, zainteresovani se mogu obratiti i putem telefona: 063/50-36-37. Konkurs traje do popune, odnosno do pronalaženja adekvatnih saradnika.

Građani će uskoro moći da ekološke i komunalne probleme prijave na jedan telefonski broj, kao i da se na licu mesta upoznaju sa svojim pravima po pitanju dobijanja informacija o životnoj sredini. Info eko centar će da preraste u Arhuski centar. Gradska uprava je preko rada info eko centra uvidela potrebu za pružanjem informacija građanima i uskoro će biti formiran kontakt centar 024 u okviru rada lokalne samouprave.

U Modernoj galeriji "Likovni susret" u petak u 18 časova biće otvorena izložba pod nazivom "Bez rezervacije: umetničke intervencije na stolicama ". Postavka koja će trajati mesec dana, obuhvata 21 stolicu koje je oslikao 21 umetnik iz Subotice. U saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti iz Novog Sada , u utorak, 8. februara biće otvorena izložba Svetskog bijenala studentskog plakata. Otvaranje izložbe pratiće program koji je pripremio "Kreativ studio". Devojčice uzrasta od 11 do 12 godina starosti izvešće koreografiju u kojoj će pokušati da sarađuju sa umetničkim delima i ožive ih u plesnoj umetnosti, na način kao što su ih umetnici likovno oživeli.

SOMBOR - U Odžacima struje neće biti od 8 i 30 do 13 i 30 na delu salaša "Somborski put".

U Somboru neće biti isključenja vode.

U toku je konkurs za letnji kamp u Nemačkoj u organizaciji Udruženja Nemaca "Gerhard ". Mladi od 14 i 15 godina mogu se prijaviti do 15. marta, a cilj kampa je usavršavanje nemačkog jezika. Više informacija na sajtu www.donaudreieck.org.

Protokol o muzejskoj saradnji potpisali su Gradski muzej Vinkovci i Gradski muzej Sombor, a saradnja podrazumeva razmenu stručnjaka, izložbi, publikacija i projekata.

Turistička organizacija Sombora poziva sve zainteresovane za predstavljanje na Sajmu turizma koji će biti održan u Beogradu od 24. do 27. februara, da se prijave toj organizaciji, a više informacija može se dobiti na sajtu www.visitsombor.org.

Karate turnir "Igor Anđelković " biće održan u hali Mostonga u Somboru 19. februara, a pored domaćih takmičara učestvovaće i karatisti iz Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Počela je akcija pošumljavanja Velikog bačkog kanala u Crvenki, u okviru koje će sa obe strane obale duž naselja biti posađeno 3.000 kanadskih topola.

Ove godine će početi izgradnja saobraćajnice koja će spojiti Bački Monoštor i Kupusinu, pa tako i Bezdan i Apatin. Ovaj projekat je jedan od onih koji će se sigurno naći na listi za finansiranje u 2011. godini. On jeste lokalni po kategorizaciji, ali ima regionalni, pa i nacionalni značaj. Radi se o putu koji treba rehabilitovati, izvršiti pojačano održavanje, zatim izgraditi novi most na mestu Češke ćuprije i potpuno novi put na nasipu u dužini od pet kilometara. Budući put koji će spojiti Kupusinu, Bački Monoštor i Bezdan biće širok 5,5 metara, skratiće put do granice za tridesetak kilometara, a pomoći će i razvoj turizma. Polovinu sredstava, 85 miliona dinara obezbediće ministarstvo, a drugu polovinu Grad Sombor. Početak izgradnje puta još nije poznat, ali će javna nabavka uskoro biti raspisana, pa onda sve zavisi od odvijanja procesa odlučivanja.

Prema odluci Komisije za sprovođenje postupka i utvrđivanje predloga za raspodelu sredstava Somboru je na osnovu podnetog zahteva odobreno 1,5 miliona dinara. Grad će novac iskoristiti za saniranje štete od podzemnih voda na poljoprivrednom zemljištu na području grada Sombora.

U saradnji sa Pokrajinskim muzejom iz Celja u Gradskom muzeju u Somboru će biti priređena izložba dugmadi. Izložba će gostovati u Somboru od 17. februara. Dugmad pripadaju zbirci Franca Pajtlerja, a izložba je predstavljena u obučenim vitrinama koje pričaju istorijat raznolikih i zanimljivih dugmadi od svih vrsta materijala, boja i oblika - navodi.

Večeras je na programu Narodnog pozorišta u Somboru, predstava "Nora (lutkina kuća)", sa početkom u 20 sati, a u subotu igra predstava "Mračna komedija ".

ZRENJANIN - U Zrenjaninu neće biti isključenja struje.

U Zrenjaninu neće biti isključenja vode.

Na teritoriji Grada Zrenjanina, tokom ove i naredne godine trebalo bi da bude asfaltirano najmanje 57 ulica, a radovi su već počeli u mesnoj zajednici "Zeleno polje", gde su asfalt dobile ulice Omladinskih brigada i XIII Vojvođanske brigade. Ovim programom gotovo sve ulice u gradu koje nemaju asfalt trebalo bi da ga dobiju, a trebalo bi da se obezbede sredstva i za rekonstrukciju pojedinih ulica u kojima godinama ništa nije rađeno i gde je asfalt u značajnoj meri dotrajao. Radi se o ukupnom iznosu od oko 320 miliona dinara. Projektno-tehnička dokumentacija je u najvećem obimu završena, i po tempu pribavljanja dozvola odvijaće se i radovi. Do sada nije bila praksa da se sa radovima počinje u januaru, ali će se nastojati da se koriste svi raspoloživi dani i povoljni vremenski uslovi, kao I da se izvede što više radova.

Koncert glumca Ivana Bosiljčića biće održan 14. februara u Kulturnom centru Zrenjanina.

Izbor princa i princeze u organizaciji plesnog kluba "Falkon" biće održan u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 5. februara, od 15 do 18 sati.

Matematička radionica - "Matemationica" - za učenike VIII razreda biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 7. februara, od 14:30 sati. Radionicu vodi Tanja Sekulić a za polaznike je besplatna.

Tribina Kulturnog centra Zrenjanina o temi " Praksis škola - Teorijski pogledi filozofa i sociologa okupljenih oko časopisa Praksis" biće održana u utorak, 8. februara, u maloj sali od 19 sati. Uvodničar je Vladimir Marković, sociolog, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

U Vršcu neće biti isključenja vode.

Dani japanske kulture u toku su u Gradskom muzeju u Vršcu. U okviru manifestacije otvorena je izložba japanske grafike, a održaće se i origami radionica i tribine o japanskoj kulturi.

U Galeriji Doma omladine Vršac danas u 18 sati počinje izložba crteža i ilustracija Filipa Đorđevića i Aleksandra Grujića.

Do subote 5. februara u Čitaonici gradske biblioteke može se pogledati izložba slika Biljane Džigurski.



KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

U Kikindi neće biti isključenja vode.

Mesnoj zajednici Mokrin od Fonda od igara na sreću pripalo je 2,9 miliona dinara za rekonstrukciju kolovoza u ulici Ivana Milutinovića u romskom naselju. Najpre će, za radove u Mokrinu, biti raspisana javna nabavka, a posao će biti započet čim vremenski uslovi budu povoljni. Prvi, od kri konkursa, za dodelu sredstava od igara na sreću u 2011. godini Ministarstvo će raspisati krajem februara.

Projekat "Kreiranje i razvoj lokalnih politika - evropska dimenzija " započeo je u Centru za podršku ženama u Kikindi, a cilj projekta je primena evropskih modela poslovanja u politici zapošljavanja, politici za mlade i bezbednosti na radu.

Narodna biblioteka "Jovan Popović " u Kikindi raspisala je konkurs za najbolju zbirku pripovedaka na srpskom jeziku autora mlađih od 30 godina, a konkurs traje do 31. maja.

Škola izrade unikatnog nakita počeće u februaru u kikindskom Kulturnom centru, trajaće šest meseci, a više informacija može se dobiti na telefon 064/ 896 85 42.

Festival etnološkog filma održava se u Narodnom muzeju u Kikindi do 5. februara.

"Pisci uživo: Tri lica knjige " naziv je nesvakidašnje turneje na koju su krajem jeseni krenula tri pisca. Reč je o Otou Oltvanjuju, Goranu Skobonji i Darku Tuševljakoviću. Promocija knjiga ova tri autora biće održana u Kulturnom centru Kikinde, danas s početkom u 19 sati.

Nove knjige Miće Vujčića, Srđana V. Tešina i Srđana Srdića, autora "Stubova kulture ", moguće je kupiti, svakog radnog dana od 8 do 15 sati, u Kulturnom centru Kikinde.

U Kulturnom centru Kikinde radi baletsko zabavište koje obuhvata tri grupe. Takođe, baletsko zabavište ima odelenje i u Mokrinu, gde se subotom, od 17 do 18 sati, održavaju probe u sali vrtića "Neven". Svi zainteresovani koji žele da upišu baletsko zabavište mogu da dođu u Kulturni centar (kancelarija broj 10) ili da se jave na broj telefona 0230/ 436 - 941.

Kulturni centar Kikinde pokreće strip radionicu koja će se održavati dvaput nedeljno u prostorijama Kulturnog centra. Osnove nastavnog programa Radionice su upoznavanje sa elementima nastajanja stripa. Materijali i sredstva su obezbeđeni, a mesečna članarina je 500 dinara. Upis traje do 21. februara, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

PANČEVO - U Pančevu od 9 do 12 i 30 struje neće imati Banatska, Slavonska, Šumadijska i Vojvođanska od Topčiderske do kraja, Makedonska od Sremske do pruge, kao i Osnovna škola Sveti Sava. Zatim Đerdapska, Timočka i Oplenačka od Zlatarske do Nove Kozaračke

U Pančevu neće biti isključenja vode.

Tokom februara ženama koje najmanje tri godine nisu radile Papanikolau test, pregled kod ginekologa moći će da zakaže lekar opšte prakse u pančevačkom Domu zdravlja.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je konkurs za finansiranje javnih radova, a zainteresovani treba da se jave Filijali u Pančevu do 19. februara.

Konkurs za zbornik poezije i kratke proze raspisao je Dom omladine u Pančevu. Pravo učešća imaju mladi od 15 do 27 godina, a rok za slanje radova je 15. februar.

Mali dramski studio u kulturnom centru Pančeva, subotom u 13 sati studio vodi dramski umetnik Bojan Žirović i otvoren je za decu uzrasta od 8 do 14 godina. Svake subote od 13 časova u Izabinskom prostoru Kulturnog centra.

Radionicu crtanja i vajanja, ponedeljkom, subotom i petkom u 18 sati vodi diplomirana vajarka Ivana Rakidžić Krumes. A, prijem novih polaznika uzrasta od 7. godina i starijih, moguć je svakog ponedeljka, srede i petka u 18.00 u Art klubu Kulturnog centra Pančeva

Danas u 17 sati u Dvorani Kulturnog centra na programu je koncert učenika baletske škole "Dimitrije Parlić".

Od 3. do 9. februara u biskopu Kulturnog centra je film "Turista".

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja vode.

Poljoprivredna stručna služba Sremske Mitrovice počela je ponovo da organizuje zimska predavanja za poljoprivrednike. Održavaće se u selima sremskomitrovačke, staropazovačke i šidske opštine i trajaće do kraja februara.

Na ovu hladnoću grejni dan je produžen za čitav sat. Grejni dan je produžen sa 21 na 22 časa dnevno, a kod nekih Mitrovčana su radijatori topli cele noći. Cirkularne pumpe se ne gase cele noći zbog niskih temperatura.

Do 10. februara možete pogledati samostalnu izložbu Maje Ćuk, akademskog slikara, iz Rume, u prostorijama Galerije "Lazar Vozarević".

Korisnici kablovske televizije u Šidu prva tri meseca ove godine plaćaće mesečnu naknadu po staroj ceni od 510 dinara.

Film "Montevideo, Bog te video" biće na repertoaru Kulturnog centra Inđija do 9. februara. Cena ulaznica iznosi 250 dinara, a karte se mogu kupiti na blagajni KC-a od 17.00 do 21 sat.

Povodom navršavanja 30 godina od smrti Džona Lenona mesec februar u Kulturnom centru Inđija biće u znaku engleske grupe "The Beatles". Ljubitelje legendarnih "Buba" iz Liverpula očekuju projekcije filmova, izložba fotografija, kao i promocija knjige o Bitlsima. Publika će o svim detaljima programa, datumima i satnici biti blagovremeno obaveštena na sajtu Kulturnog centra Inđija.

Na maloj sceni pozorišta "Dobrica Milutinović", 11. februara u 20 časova premijerno će biti odigrana predstava Srđana Alatića "Red je, valja se, takav je običaj". Broj mesta je ograničen. Karte možete rezervisti pozivom na broj 022/ 615-115.

U Čitaonici biblioteke, danas u 18 sati, povodom Dana Biblioteke organizovana je promocija dobitnice NIN-ove nagrade za 2010. godinu Gordane Ćirjanić za roman "Ono što oduvek želiš". O romanu govore autorka i Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.