Servisne informacije za 1.maj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2010, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 1.maj

NOVI SAD - U Novom Sadu neće biti isključenja električne energije. Radnici JKP "Čistoća" radiće redovno i za vreme praznika. U ponedeljak će odnositi baštenski otpad iz Budisave, Stepanovićeva, sa Satelita, iz Banatića i Kisača, a u utorak iz Kaća.

Za vreme praznika, u subotu, 1. maja, nedelju, 2. maja i ponedeljak, 3. maja, u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" dežuraće pedijatri, a stomatolozi u Domu zdravlja u Njegoševoj. Lekari opšte i medicine rada će od 7 do 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sati dežurati u objektu "Jovan Jovanović Zmaj", a u prigradskim naseljima od 7 do 10 časova u Rumenci, Kisaču, Futogu, Kaću, Kovilju, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Sremskim Karlovcima. Službe za kućno lečenje i patronažne sestre radiće tokom praznika od 7 do 20 časova. Kol centar neće raditi za vreme praznika.

Apoteka u ulici Narodnog fronta 72 dežuraće 1. maja od 7.30 do 20 sati, a u nedelju apoteke "Sajmište" u Rumenačkoj 106 i "Sanitas" u Futoškoj 52. U ponedeljak će raditi apoteka "Liman" u Narodnog fronta 10 i apoteka "1. maj" u Jevrejskoj 40. Tokom noći biće dežurna apoteka "Bulevar" na Bulevaru Mihajla Pupina 7, od 20 do 7 sati, kao i u subotu posle 14 časova.

U Novom Sadu će za vreme praznika biti dežurne pošte na Temerinskom putu 50, u ulici Teodora Mandića 23, na Futoškom putu 93c i u ulici Narodnog fronta 73a. Kontakt centar neće raditi 1. maja, a 2. i 3. će od 8 do 15 časova biti dežurni servisi za prijem telegrama telefonom i info servis. Postekspres servis neće raditi do 4. Maja.

Autobusi JGSP "Novi Sad" tokom praznika će saobraćati prema redu vožnje za državni praznik, osim što će danas biti angažovana dodatna vozila do izletišta na Fruškoj gori, a autobusi na liniji broj 5N će saobraćati u nedelju (2. maja), prema redu vožnje.

Za vreme prvomajskih praznika JP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" neće raditi 1. maja, dok će 2. i 3. maja biti otvoren prema rasporedu koji važi vikendom i praznikom. Teniski tereni će tokom praznika raditi od 7 do 22 sata, a bazeni će 2. i 3. maja biti otvoreni od 9 do 11, od 12 do 14, od 15 do 17 i od 18 do 20 sati.

Prvomajski eko uranak, kao deo akcije "Veliko prolećno spremanje Novog Sada", radi podizanja ekološke svesti i kulture življenja u gradskom okruženja, biće održano danas u Kameničkom parku.

Osiguranici Filijale za Južnobački okrug, čiji mesečni prihodi nisu veći od 20.592 dinara za april, odnosno 19.656 dinara za maj, mogu podneti zahtev za oslobađanje od participacije u Filijali Novi Sad, Žitni trg broj 1, kao i u ispostavama Filijale. To važi i za osiguranike koji žive s članovima porodice i prihod po članu iznosi 15.840 dinara za april, odnosno 15.120 dinara za maj. Informacije se mogu dobiti pozivom na broj 021/4885-623.

Za izbor najlepše bašte i balkona, koju novosadsko "Gradsko zelenilo" organizuje u okviru "Velikog prolećnog čišćenja grada" do 22. Maja, mogu se prijaviti baštovani, vlasnici bašti ili balkona iz Novog Sada. Prijave, sa napomenom za izbor najlepše bašte i balkona poslati na adresu Bulevar Mihajla Pupina 25/1 ili doneti lično. Dodatne informacije se mogu dobiti telefonom na broj 021/48-81- 633.

Izložba "Savremeni hrvatski nakit" biće otvorena do 10. maja u Zbirci strane umetnosti, u Dunavskoj 29.

SUBOTICA - Danas neće biti isključenja električne energije. U Subotici će za vreme praznika biti dežurna pošta na Segedinskom putu 92.

Radovi kod Majšanskog mosta trajaće do 8. maja. Saobraćaj neće biti obustavljen, nego će pojedini delovi raskrsnice biti zatvarani.

U amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici narednih nekoliko nedelja, petkom od 18 sati posetioci će moći da pogledaju klasike italijanske komedije. Za 1. maj na Paliću će biti postavljen veliki Luna park, bazar rukotvorina i vašar starih zanata, kao i program za mlade "Trenčtaun". Na "Muškom štrandu" od 16 do 19 sati će nastupiti Gabor Lenđel i druge grupe, dok će 2. maja u isto vreme na letnjoj pozornici koncert održati Kati Kovač i Tamara Benčik.

Gimnazija "Svetozar Marković" će i ove godine upisati 9 prvih razreda, šest na srpskom jeziku, dva na mađarskom i jedno odeljenje na hrvatskom. Manifestacija "Dan otvorenih vrata", kada budući gimnazijalci mogu da se upoznaju sa programom škole, biće organizovana 15. Maja.

Od 17. do 21. maja u Pozorištu "Deže Kostolanji" biće održan Međunarodni susret lutkarskih škola. Predstaviće se škole iz Sankt Peterburga, Osijeka, Bratislave, Šarlvil-Mezijera i Cetinja.

SOMBOR - U Somboru neće biti isključenja električne energije. Radi jačanja javne svesti u upravljanju otpadom u Zapadnobačkom i Podunavskom regionu, u prostorijama JKP "Čistoća" otvoren je Info-centar. Broj telefona je 025/422-099.

Odeljenje za društvene delatnosti Sombora raspisalo je oglas za upis dece u pripremnu grupu pred polazak u školu. Prijavljivanje će se obavljati u Predškolskoj ustanovi "Vera Gucunja" , od 3. do 14. maja. Pohađanje pripremnog predškolskog programa je obavezno, a ukoliko roditelj ili staratelj ne upiše dete, biće novčano kažnjen iznosom od 5.000 do 15.000 dinara. Usluge turističkog vodiča i obilazak slike "Bitka kod Sente" skuplji su za 20 odnosno 30 dinara. Turistička organizacija grada Sombora poziva građane zainteresovane za pružanje ugostiteljske usluge u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima da im se obrate radi dobijanja informacija o proceduri za kategorizaciju soba ili objekta. Izložba slika Andraša Šifliša biće otvorena do 3. maja u somborskom KC "Laza Kostić".

ZRENJANIN - Danas neće biti isključenja električne energije. U Zrenjaninu će za vreme praznika biti dežurna pošta u Barskoj ulici bb. Povodom Dana euromelanoma, 10. maja, u specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice, bez uputa i besplatno, ali uz overenu zdravstvenu knjižicu, radiće se pregledi sumnjivih mladeža. Zainteresovani se mogu prijaviti do 7. maja, na broj telefona 0800-222-888, od 8 do 20 sati.

Odluka "Vodovoda" o određivanju popusta korisnicima u kategoriji "domaćinstvo" i dalje je na snazi. Potrošači u objektima kolektivnog i individualnog stanovanja, ukoliko dugove za prethodni mesec izmire do 20. u mesecu, ostvaruju popust od 5 odsto na ukupnu naknadu za vodu. Korisnicima koji žive u individualnim stambenim zgradama, a sami očitavaju vodomere i redovno plaćaju račune, zrenjaninsko JKP "Vodovod" je odobrilo popust od 10 procenata na obračunatu naknadu.

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja električne energije. Za vreme praznika, 1. i 2. maja, dežuraće apoteka u ulici Braće Tatić, u bloku GA4.

Telefonskim pretplatnicima u Ruskom Selu i Novim Kozarcima izmenjeni su brojevi. Ispred dosadašnje numeracije dodat je broj 4. Umesto petocifrenih sada imaju šestocifrene telefonske brojeve. U Kikindi, umesto početnog broja 31, sada je u saobraćaju 436, umesto 32 poziva se 437, a umesto 34 početne cifre su 439.

Do 16. juna, deonica regionalnog puta R-112, Mokrin-Crna Bara, most "Devet grla" na reci Zlatici, biće zatvoren za saobraćaj zbog sanacije. Vozačima će biti dostupan alternativni putni pravac Kikinda-Iđoš-Čoka.

U toku je upis dece koja će u sledećoj školskoj godini krenuti u školu. Prijave su obavezni da podnesu roditelji, odnosno staratelji dece rođene od 1. marta 2003. do 1. marta 2004. godine. Prijave se predaju u Uslužnom centru u opštinskoj upravi, na Trgu srpskih dobrovoljaca 12, svakog radnog dana od 8 do 15.30. Prijavljivanje dece iz naseljenih mesta obavljaće se u lokalnim osnovnim školama. Informacije se mogu dobiti i pozivom na brojeve 0230/ 410-109 i 0230/ 410-102.

Anketari Stalne konferencije gradova i opština u saradnji sa Institutom za sociološka istraživanja će do 22. maja anketirati građane, predstavnike nevladinog sektora i zaposlene u lokalnim samoupravama o rodnoj ravnopravnosti, zaštiti životne sredine i međunarodnoj saradnji.

Ćuprijska "Zoohigijena" uklonila je sa kikindskih ulica 65 životinja bez nadzora. Vlasnici koji ne žele da drže životinje, mogu to da prijave na telefone 0230/ 26-935, 0230/ 32-045 i 0230/ 410-670, kako bi bili evidentirani i omogućili ovoj službi da ih besplatno ukloni prilikom sledećeg dolaska.

PANČEVO - U Pančevu neće biti isključenja električne energije. JKP "Higijena" neće naplaćivati parking za vreme prvomajskih praznika. Zbog rekonstrukcije ulice Filipa Višnjića još nedelju dana zabranjeno je parkiranje u toj ulici.

Pacijenti mogu da se jave u Specijalistički dispanzer Opšte bolnice u Pančevu, jer je tamošnji Antituberkulozni dispanzer prestao da radi. Ne radi više ni Kardiološki dispanzer, a pacijenti mogu da se, radi zakazivanja pregleda, jave u Specijalistički centar u Pančevu. U Večernjoj klinici, koja je nedavno počela da radi, pacijenti mogu na lični zahtev, od 17 do 21 sat radnim danima i subotom od 10 do 21 čas, po cenama dopunskog rada obaviti ginekološki, urološki ili radiološki pregled.

Počeo je upis dece u pančevačke vrtiće. Upis će se obavljati u Upravnoj zgradi, u ulici Žarka Zrenjanina do 14. maja, od 8.30 do 13 sati, osim sredom kada će upis biti od 10 do 15.30.

Rekonstrukcija tribine starčevačkog fudbalskog stadiona biće završena do kraja maja. Tribine će moći da prime oko tri hiljade navijača. Svake subote od 12 časova na Dečjem odeljenju pančevačke Gradske biblioteke mališani će moći da razmenjuju sličice fudbalera za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje. Zbog velikog broja materijalno ugroženih porodica u Vršcu, mesečne karte za prevoz učenika srednjih škola su besplatne. Osim toga finansiraju se i vikend karte učenika čije su škole udaljene više od 80 kilometara.

Nova apoteka u Vlajkovcu, koja se nalazi u okviru ambulante, opremljena je lekovima sa pozitivne liste, lekovima koji nisu na toj listi i dijetetskim proizvodima. Apoteka će raditi svakog radnog dana od 7 do 13 časova.

Nagrada za životno delo, zvanje počasnog građanina i Povelja grada Vršca biće uručeni na svečanosti koja se održava povodom dana opštine i slave grada, na dan Svetog Teodora Vršačkog 29. maja. Predloge za dodelu priznanja, sa odgovarajućim obrazloženjem, treba dostaviti do petka, 14. maja na pisarnici opštine Vršac, naslovljeno na Kabinet predsednika opštine Vršac. Radi poboljšanja efikasnosti opštinske administracije i kvaliteta usluga koje se pružaju građanima, 5. maja u opštini Vršac biće otvoren Opštinski uslužni centar.

Izložba "150 godina od rođenja Antona Pavloviča Čehova" biće otvorena u čitaonici Gradske biblioteke do 3. maja.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja električne energije. Za vreme praznika biće dežurna pošta u ulici Timočke divizije 1. U novootvorenoj školi za trudnice u Dispanzeru na Savi buduće majke će moći svake srede od 12 časova da dobiju informacije u vezi sa trudnoćom, porođajem i postporođajnim periodom. U Laćarku je otvorena ambulanta u kojoj posle šestomesečnog rada ima pet ordinacija, previjalište, kartoteka, novi sanitari čvor, stomatološka ambulanta i pult za prijem pacijenata.

U toku je upis polaznika u Dramsko-lutkarski studio Pozorišta "Dobrica Milutinović". Telefon za prijave i informacije je 022/ 615-115. Osmi internacionalni festival gudača biće održan od 17. do 23. maja u muzičkoj školi "Petar Krančević".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.