Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2011, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

Od 11 do 12 i 30 struje neće biti na Bulevaru oslobođenja (1-5,11), a od 9 do 13 sati na međumesnoj autobuskoj stanici na Bulevaru Jaše Tomića br. 6.

U Kovilju od 8 i 30 do 12 i 30 bez struje će biti Svetozara Miletića (1-19,2-26) i Laze Kostića (58-76,95-107).

U Sremskoj kamenici od 9 do 11 sati struje neće imati ulica Ketrin Maksvel, dok će od 11 i 30 do 13 i 30 bez električne energije biti Moše Pijade (11A-18, 23 i 24), Radeta Končara (29-41, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30-42), S. Rodića (1-19,2-16,21-37,18-38), Svetozara Miletića, Vladimira Nazora (1-27,2-26) i Dečiji vrtić "Plavi čuperak" (V. Nazora 15).

U Sremskim Karlovcima od 9 do 11 sati struje neće imati ulice Dositeja Obradovića (44-66, 53-65), Gavrila Principa, Miloša Crnjanskog.

U Novom Sadu od 9 do 12 sati vode neće biti u Ulici Patrijarha Čarnojevića. Od 8 do 14 sati bez vode će biti Molijerova i ulica Starine Novaka, a od 8 do 12 sati ni Takovska, Žike Popovića i Bern Lilike.

Novosadska toplana je uvela dodatne telefonske linije za pojedinačno zakazivanje merenja temperature. Zakazati se može radnim danom od 8 do 10 sati na brojeve 0800 100 021, 021/ 4881-103, 021/ 4881-104, 021/ 4881 105 i 021/4881 106, a potrošači mogu da zakažu merenje i lično u prostorijama Toplane na prvom spratu Spensa.

Danas i sutra će od 11 do 12 i 30 saobraćaj na autoputu od Novog Sada do Beograda biti potpuno obustavljen, zbog radova na mostu preko Dunava kod Beške.

Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje korišćenje alternativnih putnih pravaca.

Servis "Zeleni telefon" otvara Konkurs za prijem novih volontera. Svi zainteresovani, stariji od 18 godina, mogu se prijaviti putem elektronske prijave na sajtu Zelenog telefona (www.zelenitelefon.ekoloskicentar.org), ili lično, u kancelariji Pokreta Gorana Novog Sada (Pozorišni trg 2) svakog radnog dana od 8 do 16 sati. Prijave se mogu podnositi do 11. februara.

Građani koji smatraju da je temperatura u njihovim stanovima niža od propisane mogu to prijaviti i komunalnoj inspekciji na telefone 021/ 4872 402, 021/ 4872 403 i 021/4872 404.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola će se primati samo u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143 u Novom Sadu. Radno vreme je radnim danima od 7 do 21, a vikendom od 8 do 16 sati.

Volonterski centar Vojvodine u saradnji sa Karate savezom Vojvodine poziva sve zainteresovane volontere da se prijave za učešće na evropskom prvenstvu u karateu koje se održava od 11. do 13. februara u Novom Sadu. Više informacija na sajtu www.volontiraj.rs.

Komisija za predstavke i predloge Skupštine grada Novog Sada obaveštava zainteresovane građane da svoje predstavke, predloge i žalbe mogu dostavljati ubuduće i u pisanoj formi na adresu: Komisija za predstavke i predloge Skupštine grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2. Ili putem mejla: nadezda.dasic@novisad.rs.

"Izvorni klub 100", klub davalaca krvi, obaveštava dobrovoljne davaoce krvi koji su krv dali 50 i više puta (ako su u pitanju žene) i 100 i više puta (ako su u pitanju muškarci) da će do 11. februara prikupljati potrebnu dokumentaciju za pribavljanje godišnjih pokaznih karata, za vožnju gradskim i prigradskim autobusima. Zainteresovani mogu doći u Mesnu zajednicu "Bratsvo – Jedinstvo", u ulici Ilariona Ruvarca 18a.

U Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada do sutra traje izložba crteža Ljubice Denković.

Na novosadskom otvorenom Univerzitetu, u Radničkoj 20, počeo je pripremni program iz srpskog jezika i matematike za polaganje male mature. Informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 021/ 451-453 i 021/ 521-447.

Udruženje za razvoj nauke "Nikola Tesla", u petak, u mesnoj zajednici "Bistrica", organizuje diskusiju na temu "voda" uz projekciju filma "Velika tajna vode". Program počinje u 18 sati.

Na sceni "Pera Dobrinović", sa početkom u 19 i 30 drama "Ujež", a na kamernoj sceni, s početkom u 20 i 30 "Pejnkilers".

SUBOTICA - U Senti od 11 do 12 sati struje neće biti u ulici Spoljna i na početku Industrijskog puta.

Od 08 i 30 do 12 časova, u Donjem Tavankutu, struje neće biti u delu ulica Ive Lola Ribara, Rade Končara, Zmaj Jovina i Matka Vukovića od Marka Oreškovića prema Gornjem Tavankutu sa okolinom.

Od 08 i 30 do 12 i 30 u Bikovu struje neće imati deo Bikovačkog puta između Kosmajske i Vojvođanske sa okolinom, početak ulica Kosmajske i Vojvođanske (okolina prodavnice).

Od 10 do 12 časova, u Subotici struje neće biti na Segedinskom putu od Rodić megamarketa do Velikog Radanovca.

U Subotici neće biti isključenja vode.

Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne zajednice raspisao je Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama, koje deluju na teritoriji AP Vojvodine, za 2011. godinu. Sredstva se odobravaju za sufinansiranje obavljanja graditeljske, dobrotvorne i naučne delatnosti tradicionalnih crkava i verskih zajednica, kao i organizacija i ustanova čiji su oni osnivači, a koje deluju na teritoriji Vojvodine. Prijave na konkurs podnose se na srpskom jeziku ili jeziku nacionalnih manjina koji je u službenoj upotrebi u Vojvodini, s preciznom naznakom za koju namenu se sredstva traže, u iznosima zaokruženim na hiljade dinara. Rok za podnošenje prijave je 01. marta, a detaljnije informacije mogu se dobiti na internet adresi

Mesna zajednica "Ker" od izdavanja prostorija u zakup prošle godine je zaradila 1,2 miliona dinara što je uložila u izradu projektne dokumentacije za poboljšanje komunalne infrastrukture. Pored toga, izgrađena je rasveta u Porečnoj ulici, postavljeni su novi slivnici na putevima gde je to bilo neophodno. Ove godine u planu je asfaltiranje Srebreničke, Porečke, Idrijske ulice, kao i Franje Sudarevića.

Internet portal "SUBOTICA - grad na dlanu" za potrebe foto izveštavanja sa gradskih lokacija traži honorarne saradnike za rad na terenu. E-mail adresa za kontakt: info@subotica.com sa naznakom "Konkurs za fotografa sajta".

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili dodatnih pitanja, zainteresovani se mogu obratiti i putem telefona: 063/50-36-37. Konkurs traje do popune, odnosno do pronalaženja adekvatnih saradnika

Saradnja Međunarodnog festivala pozorišta za decu iz Subotice i Pozorišta lutaka "Kever Bela" iz Segedina (Mađarska), započeta maja prošle godine u okviru IPA programa za prekograničnu saradnju Srbija-Mađarska, nastavlja se tokom februara. 28. februara biće otvorena zajednička izložba dvaju pozorišta u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici.

Zbog gubljenja ekstremne količine vode - preko 1000 litara na sat - Zelena fontana nikada više neće biti puštana u rad. Voda se već više od decenije odliva nekud, našla je put do kanalizacije, često i do podruma Gradske kuće ugrožavajući joj tako temelje, pa su abnormalni troškovi, donekle i njen izgled "kumovali" da se sa Zelene fontane još neko vreme neće skidati drvena oplata. Zamisao je da se taj prostor osveži izgradnjom platoa u jednoj ravni.

SOMBOR - U Apatinu od 10 do 12 sati struje neće imati Deo područja TS "Blok 61", Područje TS "PIK Mašinska", Područje TS "Kružni nasip", Područje TS "Romsko naselje".

U Vajskoj će od 11 do 12 sati bez struje biti Područje TS "M.Tita - Masarikova".

U Ratkovu od 9 do 10 sati struje neće imati Područje TS "Vojvode Mišića".

U Gakovu će od 9 do 12 sati bez električne energije biti Deo ulice Branka Radičevića, prema ulici Vuka Karadžića.

U Somboru neće biti isključenja vode.

U toku je konkurs za letnji kamp u Nemačkoj u organizaciji Udruženja Nemaca "Gernhard". Mladi od 14 i 15 godina mogu se prijaviti do 15. marta, a cilj kampa je usavršavanje nemačkog jezika. Više informacija na sajtu www.donaudreieck.org.

Protokol o muzejskoj saradnji potpisali su Gradski muzej Vinkovci i Gradski muzej Sombor, a saradnja podrazumeva razmenu stručnjaka, izložbi, publikacija i projekata.

Turistička organizacija Sombora poziva sve zainteresovane za predstavljanje na Sajmu turizma koji će biti održan u Beogradu od 24. do 27. februara, da se prijave toj organizaciji, a više informacija može se dobiti na sajtu www.visitsombor.org.

Karate turnir "Igor Anđelković" biće održan u hali Mostonga u Somboru 19. februara, a pored domaćih takmičara učestvovaće i karatisti iz Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Počela je akcija pošumljavanja Velikog bačkog kanala u Crvenki, u okviru koje će sa obe strane obale duž naselja biti posađeno 3.000 kanadskih topola.

U saradnji sa Pokrajinskim muzejom iz Celja u Gradskom muzeju u Somboru će biti priređena izložba dugmadi. Izložba će gostovati u Somboru od 17. februara. Dugmad pripadaju zbirci Franca Pajtlerja, a izložba je predstavljena u obučenim vitrinama koje pričaju istorijat raznolikih i zanimljivih dugmadi od svih vrsta materijala, boja i oblika.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je sedam novih kreditnih linija za koje će izdvojiti 159 miliona dinara. Sredstva fonda namenjana su za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, novih zaštićenih bašti (plastenici, staklenici) i opreme u njima, za podizanje višegodišnjih zasada voća, pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme u pčelarstvu, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu, za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne), kao i krediti za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu. Kako su objasnili nadležni, kamatna stopa, kako bi se ohrabrila mala gazdinstva, neće prelaziti dva odsto na godišnjem nivou. Krediti će se odobravati na dve, tri ili četiri godine. U zavisnosti od kategorije definisani su i maksimalni iznosi, ne manji od pet, niti veći od 20.000 evra.

Za Dan zaljubljenih, 14. februara, u Narodnom pozorištu u Somboru nastupiće poznati šansonjer Kemal Monteno.

ZRENJANIN - U Žitištu od 9 do 14 sati struje neće imati Begejski red, Žarka Zrenjanina, Mladena Stojanovića i deo ulice Vuka Karadžića prema Begejskom redu.

U Zrenjaninu neće biti isključenja vode.

Odeljenje Komunalne policije Gradske uprave Zrenjanin počelo je sa celodnevnim radom. Komunalna policija je smeštena u ulici Narodnog fronta broj 2, a građani će Komunalnoj policiji, u vezi sa komunalnim redom, moći da se obrate lično, do 19 časova ili pozivom na broj 023/ 566-020, lokal 120.

Koncert glumca Ivana Bosiljčića biće održan 14. februara u Kulturnom centru Zrenjanina.

Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u petak, 11. februara, odlazak na Gitar art festival na koncert Mariza. Cena aranžmana je 3.600 dinara, a polazak ispred Kulturnog centra je u 18 sati.

U okviru ciklusa "Klasici italijanskog filma - Vitorio de Sika" u Kulturnom centru Zrenjanina danas i sutra biće prikazan film "Umberto D". Projekcije su u maloj sali Centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

Februarski sajam rukotvorina u organizaciji "Monart kreativne radionice" i Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u petak, 11, i u subotu, 12. februara od 10 do 18 sati u holu Centra. Manifestacija je osmišljena da promoviše tradicionalni ručni rad i nove hobby art tehnike.

Matematička radionica "Matemationica" biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 14. februara, od 10 sati. Radionicu vodi Tanja Sekulić a za polaznike je besplatna.

Kulturni centar Zrenjanina organizovaće u ponedeljak, 14. februara, odlazak Narodno pozorište na predstavu "Bahantkinje". Cena aranžmana je 1.800 dinara, a polazak ispred Kulturnog centra je u 17 sati.

PANČEVO - U Pančevu struje neće biti od 9 do 13 sati na Novoseljanskom putu (1-27) i delu Borske ulice.

U Pančevu neće biti isključenja vode.

Tokom februara ženama koje najmanje tri godine nisu radile Papanikolau test, pregled kod ginekologa moći će da zakaže lekar opšte prakse u pančevačkom Domu zdravlja.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je konkurs za finansiranje javnih radova, a zainteresovani treba da se jave Filijali u Pančevu do 19. februara.

Konkurs za zbornik poezije i kratke proze raspisao je Dom omladine u Pančevu. Pravo učešća imaju mladi od 15 do 27 godina, a rok za slanje radova je 15. februar.

Mali dramski studio u kulturnom centru Pančeva, subotom u 13 sati studio vodi dramski umetnik Bojan Žirović i otvoren je za decu uzrasta od 8 do 14 godina. Svake subote od 13 časova u Izabinskom prostoru Kulturnog centra.

Radionicu crtanja i vajanja, ponedeljkom, subotom i petkom u 18 sati vodi diplomirana vajarka Ivana Rakidžić Krumes. A, prijem novih polaznika uzrasta od 7. godina i starijih, moguć je svakog ponedeljka, srede i petka u 18.00 u Art klubu Kulturnog centra Pančeva.

Sutra je u dvorani Kulturnog centra na programu koncert Milice Videnović i Vladimira Videnovića.

Program počinje u 19 sati.

Povodom Dana zaljubljenih, 14. februara u Dvorani Kulturnog centra biće koncert Nevernih beba.

U petak, 11. februara u 19 i 30 na programu je monodrama Zijaha Sokolovića

KIKINDA - U Kikindi od 11 do 13 sati struje neće biti u ulicama Svetog Save, od Milana Malenčića do izlaza prema Crnoj Bari, Ive Lole Ribara, od Svetog Save do izlaza prema Nike Tešina, Arsenija Čarnojevića, Nike Tešina, 2. Oktobra i Nekina Bara.

U Kikindi neće biti isključenja vode.

Projekat "Kreiranje i razvoj lokalnih politika-evropska dimenzija" započeo je u Centru za podršku ženama u Kikindi, a cilj projekta je primena evropskih modela poslovanja u politici zapošljavanja, politici za mlade i bezbednosti na radu.

Narodna biblioteka "Jovan Popović" u Kikindi raspisala je konkurs za najbolju zbirku pripovedaka na srpskom jeziku autora mlađih od 30 godina, a konkurs traje do 31. maja.

Škola izrade unikatnog nakita počinje u februaru u kikindskom Kulturnom centru, trajaće 6 meseci, a više informacija može se dobiti na telefon 064/ 896 85 42.

Nove knjige Miće Vujčića, Srđana V. Tešina i Srđana Srdića, autora "Stubova kulture", moguće je kupiti, svakog radnog dana od 8 do 15 sati, u Kulturnom centru Kikinda.

U Kulturnom centru Kikinde radi baletsko zabavište koje obuhvata tri grupe. Takođe, baletsko zabavište ima odeljenje i u Mokrinu, gde se subotom, od 17 do 18 sati, održavaju probe u sali vrtića "Neven". Svi zainteresovani koji žele da upišu baletsko zabavište mogu da dođu u Kulturni centar (kancelarija broj 10) ili da se jave na broj telefona 0230/ 436 – 941.

Kulturni centar Kikinde pokreće strip radionicu koja će se održavati dvaput nedeljno u prostorijama Kulturnog centra. Osnove nastavnog programa Radionice su upoznavanje sa elementima nastajanja stripa. Materijali i sredstva su obezbeđeni, a mesečna članarina je 500 dinara. Upis traje do 21. februara, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Od 10 do 13 sati bez struje će biti celo naselje Gudurički put od Borske ulice prema izlazu iz grada.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja vode.

U Salonu Gradske biblioteke u vršcu sutra u 19 sati na programu je književno veče sa Dejanom Lučićem.

Sutra od 19 i 30 u Foajeu Narodnog pozorišta "Sterija" može se pogledati izložba Arpada Slančika "Lampe".

Sutra u 20 sati na velikoj sceni pozorišta "Sterija" održava se program "Glumci svome pozorištu".

U petak, u maloj galeriji kulturnog centra na programu je izložba fotografija "Mračna komora 1936 – 1946".

Na velikoj sceni pozorišta "Sterija" u petak, na programu je predstava "Šta je sobar video". Predstava počinje u 20 sati.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici od 10 do 12 sati struje neće biti u Martinicima, u ulicama J. Gabošaca, Fruškorskoj i Železničkoj.

U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja vode.

Poljoprivredna stručna služba Sremske Mitrovice počela je ponovo da organizuje zimska predavanja za poljoprivrednike. Održavaće se u selima sremskomitrovačke, staropazovačke i šidske opštine i trajaće do kraja februara.

Na ovu hladnoću grejni dan je produžen za čitav sat. Grejni dan je produžen sa 21 na 22 časa dnevno, a kod nekih Mitrovčana su radijatori topli cele noći. Cirkularne pumpe se ne gase cele noći zbog niskih temperatura.

Trenutno je zaposleno četiri komunalna policajca, a zbog obima posla od marta meseca biće organizovana obuka za još tri komunalna policajca. Za prva tri meseca najviše pritužbi bilo je na račun divljih deponija, nepoštovanja kućnog reda u stambenim zgradama, prijavljivano je radno vreme kao i buka u mitrovačkim kafićima, a Mitrovčanima je smetalo i nepropisno parkiranje automobila na javnim-zelenim površinama. Komunalni policajci nakon prijave izlaze na teren, konstatuju problem, i upozore lice na štetu koja je , ili može da nastane. Posle izdatog usmenog naređenja, obavlja se kontrola i ukoliko problem ne bude rešen prosleđuje se komunalnoj inspekciji. Ako Mitrovčani uoče bilo koji problem , mogu se obratiti Info centru ili Gradskoj upravi za urbanizam na brojeve telefona: 022/610-566 ili 022/610-559.

Još sutra možete pogledati samostalnu izložbu Maje Ćuk, akademskog slikara, iz Rume, u prostorijama Galerije "Lazar Vozarević".

Film "Montevideo, Bog te video" biće na repertoaru Kulturnog centra Inđija još danas. Cena ulaznica iznosi 250 dinara, a karte se mogu kupiti na blagajni KC-a od 17 do 21 sat.

Povodom navršavanja 30 godina od smrti Džona Lenona mesec februar u Kulturnom centru Inđija biće u znaku engleske grupe "The Beatles". Ljubitelje legendarnih "Buba" iz Liverpula očekuju projekcije filmova, izložba fotografija, kao i promocija knjige o Bitlsima. Publika će o svim detaljima programa, datumima i satnici biti blagovremeno obaveštena na sajtu Kulturnog centra Inđija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.