Seminar na Andrevlju: Saradnjom do zdrave sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar na Andrevlju: Saradnjom do zdrave sredine

NOVI SAD - Otpočeo je dvodnevni seminar koji će se održati u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine „Andrevlje" 2008. godine, pod nazivom "Saradnjom do zdrave životne sredine i održivog razvoja u Južnobačkom okrugu", na Fruškoj Gori.

Seminar se održava u organizaciji NVO "Inženjeri zaštite životne sredine" Novi Sad i Južnobačkog upravnog okruga, u partnerstvu sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine, „GTZ" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - nemačkom organizacijom za tehničku saradnju i Fondom za lokalno unapređenje i demokratiju.

Svojim prisustvom seminar je uveličao i profesor dr Miladin Avramov, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja.

Kao jedan od značajnijih događaja u regionu u 2008. godini, Seminar je baziran na potrebama za osnaživanje i struktuisanje dugoročne međuopštinske saradnje između lokalnih samouprava, inspektora zaštite životne sredine, medija, obrazovnih institucija, nevladinog sektora i privrede u Južnobačkom okrugu.

Opštine u sistemu edukacije

Seminar, na kojem će se predstaviti najnovija znanja i rešenja iz oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine, obuhvata i edukaciju predstavnika zainteresovanih strana iz grada Novog Sada i 11 opština obuhvaćenih u Južnobački upravni okrug.

To su opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Vrbas i Žabalj.

Formiranje grupe MORG

Takođe, obaviće se i formiranje Međuopštinske radne grupe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj (MORG), kao i stvaranje neophodne infrastrukturne podrške za informisanje građanstva.

Seminar otpočinje posetom sajmu Ekologije i Lokalne samouprave na Beogradskom sajmu gde je organozovana prezentacija Priručnika za zaštitu životne sredine u lokalnoj samoupravi, od strane GTZ-a, i obilazak sajma.

Na Andrevlju se nastavlja seminar sa predavačima Darijom Šajin, Emanuel Alas i Igorom Jezdimirovićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.