Izvor: Radio 021, 11.Feb.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdinović: Novinari ne prijavljuju pretnje jer ne veruju u državni sistem

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je danas da veliki broj novinara ne prijavljuje pretnje jer nemaju poverenje u pravosudne ograne, u naš državni sistem, jer duboko veruju da delovi državne strukture stoje iza toga i plaše će da će njihova bezbednost biti dodatno ugrožena.

"Atmosfera u društvu ne ide u prilog ne samo nama novinarima, već bilo kome ko kritički razmišlja o vlasti", rekao je Sejdinović, gostujući u Danu uživo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na TV N1, plašeci se da bi vlast mogla da pristupi još "surovijim obračunu" sa neistomišljenicima.

On je ukazao na jedan oblik "šizofrenije", jer kada se govori o formalnim stvarima, kao što je promena zakona i sve ono što treba da ima rezultate u budućnosti i "ne košta ništa vlast", tu se dešavaju neki pomaci, a sa druge strane stvarnost je potpuno suprotna.

"Situacija u medijima i uopšte sa ljudskim pravima se svakodnevno pogoršava", rekao je Sedinović, prema čijim rečima je to neka vrsta igre vlasti sa međunarodnom zajednicom u nastojanju da bi tamo dobila poene.

On je rekao da je Srbija zasluženo pala na svim indeksima, ne samo medijskih sloboda, već i uopšte demokratizacije i ljudskih prava. "Nadamo se da će ova vlast dobiti veoma ozbiljan signal sa Zapada da mora neke stvari da reši, ali to podrazumeva mnogo ozbiljniji problem u tom smislu kuda ova zemlja zapravo ide", rekao je Sejdinović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.