Savet za javni red i mir: Škole moraju da se bore protiv nasilja!

Izvor: Novine novosadske, 25.Okt.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za javni red i mir: Škole moraju da se bore protiv nasilja!

Skupština gradaSve novosadske škole biće u narednom periodu u obavezi da formiraju timove za bezbednost i definišu tačno postupanje u slučajevima nasilja, zaključeno je na sednici Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada. Kako je navedeno, često se dešava da takvi timovi postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << u školama, ali samo formalno, pa će na nivou grada biti formiran koordinacioni stručni tim, koji će pratiti situaciju u školama i o tome izveštavati gradsku vlast.
Takođe, izveštaje će, na svaka tri meseca, sastavljati timovi za bezbednost u školama. Jednoglasno je na sednici Saveta zaključeno da se ovaj zaključak prosledi gradonačelniku i članu Gradskog veća zaduženom za obrazovanje, kako bi se što pre počelo sa primenom mera i rešavanjem problema povećanog nasilja u školama.
Na sednici je raspravljano i o neophodnosti suzbijanja svih vidova narušavanja i ugrožavanja javnog reda i mira na Novom naselju i o potrebi popunjavanja tamošnje policijske ispostave odgovarajućim brojem policajaca.

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Uskoro pretresi đačkih torbi u školama

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2012, 14:22

Savet za javni red, mir i bezbednost Skupštine grada prihvatio je predlog da škole uvedu periodične preglede učeničkih torbi, povećaju broj dežurnih nastavnika, kao i da se formira Koordinacioni tim koji će biti dostupan 24 časa svima koji žele da prijave nasilje u školi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.