Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 11:39

Sasvim druga priča: Novom Sadu pod hitno potrebna Gradska bolnica

Novi Sad, iako drugi po veličini i jedan od gradova sa najvećim demografskim rastom u Srbiji, još uvek nema svoju Gradsku bolnicu kao najosnovniju sekundarnu zdravstvenu zaštitu.

Kako navode iz "Sasvim druge priče", nakon perioda velikog zagađenja vazduha koje je uzrokovalo mnoge zdravstvene probleme, a potom i pandemije izazvane virusom Covid 19, "valjda je svima postalo jasno da oni koji upravljaju gradom moraju da obezbede sredstva da napokon sagradimo i opremimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Gradsku bolnicu".

"Nadamo se da smo konačno postali svesni kakvi sve izazovi mogu da se pojave pred nama i da je pre mnogo drugih investicija i uređenja bitno da Novi Sad dobije savremenu Gradsku bolnicu. Zato, Grupa građana "Sasvim druga priča - Novosađani" poziva sve sugrađane da 21. juna na biralištima zaokruže broj 4, jer ćemo biti garant beskompromisne i argumentovane borbe da već tokom narednog mandata ideja izgradnje Gradske bolnice doživi svoj epilog. Dugo smo slušali priče političara koji su odlučivali o tome da li Novi Sad treba da ima bolnicu ili ne, od kampanje do kampanje, od izbora do izbora. Došlo je vreme da mi poreski obveznici i građani koji se ne bave politikom i populističkim obećanjima odlučujemo gde i kako se troši naš novac preliven u gradsku kasu", navodi se u saopštenju. 

Podsećaju i da su se usvajanjem Plana mreže zdravstvenih ustanova u Vojvodini, stekli svi uslovi da već u narednom planiranju budžeta Novi Sad predvidi da njegovi žitelji izbegnu duge liste čekanja i ostvare pravo na lečenje kakvo dolikuje građanima koji žive u srcu Evrope u 21. veku.

"Nema više nikakvih opravdanja da se sa izgradnjom Gradske bolnice ne počne već od narednog budžeta, od naredne godine".

Izbori na svim nivoima zakazani su za 21. april, a Grupa građana "Sasvim druga priča - Novosađani" nastupiće pod rednim brojem 4. na lokalnim izborima za Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.