Saslušani privedeni policajaci za odavanje službene tajne

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani privedeni policajaci za odavanje službene tajne

Sindikat policije "Sloga" saopštio je da je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno saslušanje dvojice policajaca koji su osumnjičeni za odavanje službene tajne, koja se tiče njihovih aktivnosti prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici u julu 2015. godine, kada se dogodio napad na njega.

Predsednik Sindikata policije "Sloga" Dragan Žebeljan naveo je u saopštenju da su saslušani Vladan Trbović i Milan Dumanović, a da je, prema saznanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << advokata, predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

On je rekao i da se očekuje odluka Višeg suda o tome hoće li se Trboviću i Dumanoviću produžiti pritvor, ili će biti pušteni na slobodu. Dumanović i Trbović su u izjavama za Al džaziru 11. oktobra naveli da su kao policajci, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja upućeni na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, prilikom posete Vučića komemoraciji srebreničkim žrtvama.

Domaći mediji navode da su oni radili u Odeljenju za opservacije i dokumentovanje Uprave kriminalističke policije, a da je Trboviću u međuvremenu prekinut radni odnos dok je Dumanović sada policajac u Pančevu.

Više učesnika komemoracije srebreničkim žrtvama u Potočarima, 11. jula 2015. godine, napalo je premijera Srbije Aleksandra Vučića verbalno, a onda i fizički gadjajući ga kamenjem i flašama prilikom njegove zvanične posete tom skupu.  Vlasti BiH i dalje nisu nikoga optužile za taj napad.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.