Izvor: Radio 021, 20.Avg.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević starim studentima poručio da počnu da uče

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovio je da će takozvani stari studenti, koji su studije započeli pre prelaska na aktuelni bolonjski sistem, morati da završe školovanje po novom programu.

On je posavetovao sve stare studente da počnu da uče, jer to učenje, kako je rekao, predugo traje.

"Vi imate već fakultete koji nemaju ni profesore, ni katedru za te predmete za koje neki ljudi traže da završe. Znači, ja dovodim te fakultete u takvu situaciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više ne mogu da ih maltretiram, jer to je sada tehnički nemoguće više organizovati", istakao je ministar.

"Ako govorimo o 1.000 i više ljudi, oni će završiti studije, pa makar za tri godine, ali po modelu koji je sad aktuelan, koji je od 2007. važeći u ovoj zemlji. Tolerancije i razumevanja je bilo, verujte mi, i napretek. Došli smo dotle kao da sad tražite od fabrike da proizvodi delove za auto kad ona nema više ni potrebe, ni zakonske obaveze", poručio je Šarčević.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.