Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 14:11

Šarčević: Nastava na daljinu unapređena, nastavnici će snimati časove od kuće

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je model nastave na daljinu unapređen i to tako što će od sada nastavnici snimati časove od kuće.

Šarčević je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da više nema potrebe da nastavnik stoji u nekom imaginarnom studiju ili studiju Radio-televizije Srbije i snima časove.

Ministar je istakao da je to učinjeno zbog očekivanog vrhunca epidemije koronavirusa kako bi i nastavnici bili bezbedni i dodao da je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << distribuiralo približno 70 laptopova, a da je Unicef dao softver za to.

Prema njegovim rečima, softver je takav da se sve što se piše mišem projektuje na nekom prostoru što učenici vide kao tablu.

On je ukazao na to da je sprovedeno nekoliko onlajn obuka, dodajući da se veliki broj nastavnika uključio u taj deo posla, kao i njegovi saradnici koji, takođe, rade od kuće.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.