Izvor: Radio 021, 16.Jan.2020, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Krajem januara prvi konkurs za zapošljavanje u prosveti

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će krajem januara biti raspisan prvi konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika.

Prednost pri zapošljavanju, kako je rekao Šarčević, imaće prosvetni radnici koji dugo rade na određeno vreme, ali će se gledati i kvalitet njihovog rada.

"U prvom konkursu koji će ići krajem januara posao će dobiti prosvetni radnici koji su počeli da rade na ugovor 2014. i pre toga, kao i 2015. godine", rekao je Šarčević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Naredni konkurs, kako je naveo, biće već u februaru, a sledeći u martu.

Nije mogao tačno da precizira koliko ljudi u školama radi na određeno vreme, ali se, kaže, procenjuje da je u pitanju broj između 18.000 i 22.000 zaposlenih na ugovor.

Upitan kako će se izbeći eventualne zloupotrebe direktora na konkursima za zapošljavanje, ministar je rekao da se to neće dozvoliti i da ima ovlašćenja da smeni direktore.

"Nećemo dozvoliti samovolju direktora, ali ni sindikalne pritiske", rekao je Šarčević.

Ministar prosvete je rekao da je zapošljavanje u prosveti važna mera i za rast nataliteta, jer je reč o mladim ljudima koji uz stalni posao mogu da planiraju porodicu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MINISTAR PROSVETE O BEZBEDNOSTI DECE: Penzionisani policajci čuvaće srpske đake

Izvor: Kurir, 17.Jan.2020, 08:07

Ima plan Osim pojačanog obezbeđenja u školama, Mladen Šarčević najavio promene u bodovanju male mature i konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.