Saradnja Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija

NOVI SAD - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je danas sa Alesandrom Napolijem, direktorom Stalne kancelarije Friuli Venecije Đulije u Novom Sadu o novim modelima koji bi produbili dosadašnju dobru saradnju Vojvodine i ove italijanske regije.

Egereši i Napoli razmotrili su mogućnosti i razmenili ideje o uspostavljanju parlamentarne saradnje, koja bi pored političkog, ekonomskog i kulturnog aspekta, najviše doprinela povezivanju građana koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ove dve multinacionalne i multikulturalne regije.

„Aktuelna pokrajinska administracija je u potpunosti posvećena svim onim aktivnostima koje nas približavaju Evropskoj uniji i neguju posebnost Vojvodine.

Najveće blago Vojvodine jesu upravo ljudi koji u njoj žive i naš strateški cilj je očuvanje multietničnosti, nacionalnog identiteta svih nacionalnih zajednica, kao i unapređivanje tolerancije i saradnje sa regijama iz čitave Evrope", rekao je Egereši. Predsednik vojvođanskog parlamenta dodao je i da su Vojvodina i Friuli Venecija Đulija partnerske regije koje mogu da uspešno i plodno sarađuju u svim oblastima.

Direktor Stalne kancelarije Friuli Venecije Đulije u Novom Sadu Alesandro Napoli naglasio je da se ova italijanska, ekonomski veoma prosperitetna regija, takođe ponosi svojom multietničnošću, u čijem su parlamentu u službenoj upotrebi četiri jezika. Napoli je naveo da postoji veliki prostor za saradnju dve regije, kroz direktnu komunikaciju izvršne vlasti, parlamenata, privrednika i samih građana.

Egereši i Napoli dogovorili su i početne korake za buduću saradnju dve skupštine, kao i za zajedničko organizovanje seminara, međunarodnih konferencija i uzajamnih poseta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Egereši o regionalnoj saradnji

Izvor: B92, 05.Nov.2008

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da je regionalna saradnja jedan od prioriteta vojvođanskih vlasti... U saopštenju iz Egerešijevog kabineta navodi se da je predsednik Skupštine Vojvodine danas razgovarao s direktorom Stalne kancelarije italijanske regije Friuli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.