San letnje noći najbolja predstava Joakim interfesta

Izvor: Glas javnosti, 16.Okt.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"San letnje noći" najbolja predstava Joakim interfesta

KRAGUJEVAC - Nagrada za nabolju predstavu na Petom međunarodnom pozorišnom festivalu Joakim interfest, dodeljena je predstavi "San letnje noći" reditelja Zoltana Puškaša, u izvođenju teatra Ujvidehi szinhaz iz Novog Sada.

U obrazloženju žirija se navodi da je u predstavi čarolija letnje noći ostvarena bez reči i kroz bezbroj odlično uklopljenih okreta i pokreta. Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Ivani Vujić za predstavu "Pioniri u Ingolštatu" po tekstu Marilujze Flajser >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Medihi Muzlimović za ulogu u predstavi "Gospođica Julija" reditelja Gradimira Gojera u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Nastas Popdimitrov je dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu za ulogu u predstavi "Sanjajući beg" Mihaila Bulgakova u režiji Nikola Poljakova i izvođenju dramsko lutkarskog tetara iz Bugarske, a Toniju Mihajlovskom je dodeljena nagrada za ulogu Jeronija u predstavi "Crvena magija" u izvođenju Teatra Anton Panov iz Strumice (Makedonija).

Nagrada za muziku pripala je Andrešu Marjano Ortegi za muziku u predstavi "San letnje noći", a nagrada za vizuelni identitet pripala je predstavi "Sve o ljubavi" reditelja Alekseja Kuzeljnija u izvođenju Teatra Art studio iz Kijeva.

Žiri je specijalnu nagradu dodelio predstavi "Ja probam da poletim" Đanfranka Berardija u izvođenju teatra Stabile di Kalabrija iz Italije, a ta predstava je dobila i nagradu publike.

Žiri koji je odlučivao o nagradama činili su reditelj Bora Drašković, teatrolog Dragana Bošković i dramaturg Slavko Milanović. Joakim interfest će večeras biti zatvoren uručenjem nagrada i izvođenjem predstave "Pod krovom" pozorišta iz Sankt Peterburga, u čast nagrađenih. Na Joakim interfestu u konkurenciji za nagradu bilo je devet predstava iz osam zemalja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.