Izvor: Luftika.rs, 21.Maj.2022, 09:35

Samo u Srbiji, roditelji spavaju ispred škole da bi decu prijavili u produženi boravak

Potresna scena stiže nam iz Beograda, ispred Osnovne škole „Ujedinjene nacije“, gde roditelji spavaju napolju, čekajući u redu da svoju decu prijave za produženi boravak.
Kako iz Inicijative Ne davimo Beograd navode, ova škola ima čak 1.500 učenika, a samo 4 grupe za produženi boravak sa ukupno 60 slobodnih mesta, a 88 prijavljene dece.

Međutim, na sajtu ove osnovne škole stoji da je podnošenje dokumenata počelo juče ujutru u osam sati i da traje dok se ne popune >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dve grupe.
Potrebna dokumenta su potvrde o zaposlenju oba roditelja koji zajednički vrše roditeljsko pravo, odnosno samo jednog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo uz podnošenje dokaza (fotokopija presude o razvodu braka ili dokumenta iz koga se vidi da roditelj samostalno vrši roditeljsko pravo).
Kako se navodi, upis u produženi boravak vršiće se po navedenim kriterijumima i redosledu prijavljivanja do popune dve grupe, kao i da prednost pri upisu imaju deca o kojima se stara samo jedan roditelj.
„Pitanje prevelikog broja učenika u odeljenjima sa jedne, a neadkvatne podrške roditeljima i deci sa druge strane, jedno je od ključnih pitanja. Moramo ulagati u obrazovanje naše dece koje mora biti kvalitetno i dostupno svima. Da li je zaista moguće da ljudi moraju da spavaju na ulici da bi obezbedili deci boravak dok su na poslu i da li je zaista moguće da rešavanje ovog problema nije prioritet?“ navodi se u objavi Incijative Ne davimo Beograd.
10 stvari koje su školama potrebnije od hologramskih nastavnika
Izvor: Nova.rs.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.