Izvor: Luftika.rs, 08.Maj.2020, 15:46

Samo 3 kapi ulja od origana dnevno učiniće čudo za vaš organizam

U medicinske svrhe origano se koristi već godinama, a u poslednjih nekoliko decenija njegov pozitivan uticaj na zdravlje potvrđuje se i medicinskim istraživanjama.
U svežem ili sušenom obliku ga lako možemo koristiti kroz kuvanje, ali evo kako će vam samo 3 kapi ulja origana zaštiti zdravlje!
Uništava bakterije Ulje origana sadrži karvakrol, prirodni antibiotik koji deluje na bakterije. Naučnici trenutno proučavaju delovanje ovog ulja na stafilokoke, bakterije koje mogu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vrlo opasne. Takođe, rane studije ukazuju kako ovo ulje može biti uefektno i kod lečenja ešerihije koli, piše Still.
Snižava holesterol Uz pravilnu ishranu i vežbanje, ulje origana može pomoći u snižavanju holesterola. Potvrđeno je kako kod osoba koje imaju blago povišeni holesterol postignuto da se onaj loš snizi, a dobar podigne uz samo nekoliko kapi ulja dnevno.
Smanjuje osećaj bola Većina dokaza stiže iz laboratorija s miševima i pacovima, a rezultati studija kažu kako ulje origana deluje protiv bola otprilike jednako kao morfijum i fenoprofen. Iako je potrebno još istraživanja, veruje se kako pomaže i ljudima.
Štiti od bolesti Glavni zadatak antioksidanasa je da poništavaju delovanje slobodnih radikala koji u suprotnom mogu oštetiti DNK i tako uzrokovati nastanak bolesti. Kako su oni prirodni produkt metabolizma, ne možemo ih izbeći, ali uz pomoć ulja origana možemo značajno smanjiti štetu.
Leči gljivične infekcije Prirodni je antibiotik koji ubija bakterije, ali i uništava gljivice. Često se javljaju na vaginalnom području, ali i na ostalim delovima tela gde je velika vlaga. Kandida je gljivica koja se odlično može lečiti ovim uljem, a to potvrđuju mnogi testovi.
Gubitak kilograma Sve više studija potvrđuje kako zbog svojih sastojaka ovo ulje može pomoći kod dijete. Iako su studije do sad sprovedene nad miševima, i potrebno je sprovesti istraživanja na ljudima, veruje se kako će ovo ulje sprečiti množenje masnih ćelija i kod ljudi.
Kako napraviti i koristiti ulje od origana? Za ulje od origana koje je melem za problematičnu kožu potrebno vam je 200 g cvetova i listova origana i litar maslinovog ulja.
Usitnjeni origano zalijte maslinovim uljem i držite na toplom mestu 40 dana. Bocu povremeno dobro protresite, nakon toga procedite i dobro zatvorite.
Eterično ulje origana se treba uzimati u malim količinama, a pogotovo se to odnosi na trudnice i žene koje žele da zatrudne.
Razlog tome je što se sastojci eteričnog ulja origana „igraju“ i sa hormonima, što je pak dobro kod žena u menopauzi, jer će tada ulje regulisati hormone.
Detoks napitak koji će vam ovog leta obezbediti ravan stomak

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.