‘Salon nameštaja’ na Grbavici radi non-stop, a asortiman se redovno obnavlja (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2020, 12:34

‘Salon nameštaja’ na Grbavici radi non-stop, a asortiman se redovno obnavlja (FOTO)

U novosadskom naselju Grbavica, na uglu ulica Gogoljeve i Vere Pavlović, nikao je svojevsrni “salon nameštaja”.
Stari kreveti, ormani, dvosedi i fotelje samo su deo ponude, koja se svakodnevno obnavlja. Podzemni kontejneri su redovno prepuni, a nameštaj je pobacan u okolini i redovno “radi” na uništavanju zelene površine.
Kako se vidi na fotografijama, nameštaj za oslonac često koristi i drveće.
Foto: 021.rs Ekipe “Čistoće” gotovo svakodnevno odnose krupan >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << otpad sa ove lokacije, ali se stanari pitaju – ko uopšte donosi ovolike količine starog nameštaja i to čini toliko redovno?
Ova na Grbavici samo je jedna od divljih deponija koju radnici “Čistoće” saniraju svakog dana, a sličnih ima na desetine u gradu, kažu u ovom komunalnom preduzeću.
Na naše pitanje šta se čini da se utvrdi poreklo ove deponije, jer je uzaludno trošiti resurse na svakodnevno odnošenje smeća, u “Čistoći” kažu da se time ne bave, piše Gorica Nikolin za 021.
“JKP “Čistoća” nema dovoljno sopstvenih kapaciteta da se bavi istraživanjem porekla deponija, niti je u našoj nadležnosti prevencija i kažnjavanje građana”, navode u “Čistoći”, koja nastavlja da izlazi na teren i odnosi smeće.
Foto: 021.rs S obzirom na to da se redovnim odnošenjem smeća sa ove lokacije faktički motiviše onaj koji isti taj otpad ostavlja, pitali smo komunalnu inspekciju koliko je puta izlazila na ovaj teren u proteklih pola godine i da li su pokušali da utvrde ko uporno stvara ovu divlju deponiju.
U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove kažu za 021 da je svega jedna prijava u tom periodu stigla za navedenu lokaciju i to u junu.
Scene sa Bešenovačkog jezera nakon horde izletnika kao dokaz da je čovek najveći neprijatelj planete (FOTO)
“Tom prilikom nadležni komunalni inspektor je izvršio vanredni terenski inspekcijski nadzor i utvrdio postojanje većih količina kabastog otpada pored podzemnih posuda za odlaganje otpada, sačinio zapisnik i dao nalog JKP ‘Čistoća’ da ukloni kabasti otpad, što je JKP ‘Čistoća’ i učinila.
Foto: 021.rs Lice koje je nepropisno odlagalo komunalni otpada van posuda predviđenih za to, tom prilikom nije zatečeno u vršenju nedozvoljene radnje. Komunalni inspektori su proteklih meseci obilazili navedenu lokaciju i nisu zatekli na licu mesta nijedno lice koje je vršilo nepropisno odlaganje otpada.
Takođe, komunalni inspektori u razgovoru sa prolaznicima, kao i pojedinim stanarima okolnih stambenih zgrada nisu dobili nijedan podatak koji bi upućivao na osobu koja je izvršila odlaganje otpada kako bi se mogao dalje voditi postupak”, kažu u komunalnoj inspekciji za naš portal.
Iako do sada nisu imali uspeha da pronađu ko ruži ovaj deo Grbavice upornim odlaganjem starog nameštaja i drugih krupnih predmeta, inspekcija je nakon pitanja 021, u četvrtak 13. avgusta, ponovo otišla u vanredni inspekcijski nadzor.
Inspektor je na terenu ponovo zatekao “salon nameštaja”.
Foto: 021.rs “Sačinio je zapisnik i dao nalog JKP ‘Čistoća’ da ukloni kabasti otpad, što je JKP ‘Čistoća’ u roku od par sati i učinila”, navode nadležni za 021.
Dodaju da će obratiti još više pažnje na ovu lokaciju.
Japanski biciklista pokupio NAŠE đubre sa Stare planine

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.