Izvor: Radio 021, 14.Apr.2021, 12:54

Sa Kinezima potpisan ugovor u vezi sa obilaznicom oko Novog Sada - grad bliži novom mostu

Memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, potpisan je u Vladi Srbije.

Memorandum su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Aleksandar Antić i direktor kineske kompanije CRBS Džang Sjaojuen. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Biljana Vuksanović, kao i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ambasade Kine u Srbiji Liu Kai i Dai Jingčeng.

Potpisivanje ovog memoranduma podrazumeva da je Novi Sad za korak bliži novom mostu na Dunavu. Vrednost tog projekta je 130 miliona evra. Izgradnja obilaznice će početi najkasnije do marta 2022. godine.

Gradonačelnik Novog Sada podelio je na svom Fejsbuk profilu objavu u kojoj navodi da je Novi Sad bliži svom četvrtom mostu na Dunavu i obilaznici, "koji će doneti veliku i pozitivnu promenu, čime će se poboljšati život svih nas".

Vučević je poručio da će novi most "proširiti naše vidike i naš grad učiniti lepšim".

U međuvremenu, Plan kojim se predviđa izgradnja mosta u produžetku Bulevara Evrope nalazi se na javnom uvidu. Društvo arhitekata Novog Sada iznelo je niz primedbi na Nacrt plana, o čemu možete da čitate na OVOM LINKU.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučević: Novi Sad još jednim korakom bliži svom ČETVRTOM MOSTU NA DUNAVU i obilaznici

Izvor: Blic, 14.Apr.2021

"Novi Sad je još jednim korakom bliži svom četvrtom mostu na Dunavu i obilaznici, koji će doneti veliku i pozitivnu promenu, čime će se poboljšati život svih nas", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.