Izvor: Radio 021, 09.Mar.2021, 08:09

SZO protiv "kovid pasoša"

Takozvani "kovid pasoši" ne bi trebalo da se uvode iz više razloga, uključujući i činjenicu da vakcine protiv virusa korona nisu podjednako dostupne svima u svetu, izjavio je viši zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije.

On je rekao da Zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija ne preporučuje upotrebe sertifikata o vakcinama kao uslova za putovanje, što traže pojedine zemlje, rekao je viši zvaničnik SZO >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za hitne slučajeve Majkl Rajan.

"Vakcinacija jednostavno nije dostupna celom svetu i sigurno nije dostupna na pravičnoj osnovi", rekao je Rajan i dodao da treba razmotriti i realne i etičke razloge.

SZO je ranije navela da je još uvek nepoznato koliko traje imunitet posle primene odobrenih vakcina protiv kovida19 i da se ti podaci i dalje prikupljaju.

Rajan je rekao i da bi uvođenje "kovid pasoša" bilo nepravedno prema ljudima koji iz određenih razloga ne mogu da se vakcinišu i da bi se na taj način "nejednakost i nepravičnost" uveli u sistem.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.