Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 22:44

SZO objavila da postoje tretmani koji ograničavaju kovid 19

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da neki tretmani ograničavaju ozbiljnost ili dužinu trajanja respiratorne bolesti kovid 19.

Portparolka Svetske zdravstvene organizacija Margaret Heris rekla je da se SZO fokusira da sazna više o četiri ili pet tretmana koji najviše obećavaju, navodi Rojters.

"Imamo neke tretmane koji su u ranim fazama istraživanja, a koji ograničavaju težinu ili dužinu bolesti, ali nemamo ništa što bi moglo ubiti ili zaustaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << virus", izjavila je Herisova na brifingu u Ženevi.

Napomenula je da postoje potencijalno pozitivni podaci, ali da treba da se vide i dodatni kako bi bili sto odsto sigurni koji je tretman bolji. Portparolka SZO nije saopštila imena tretmana protiv kovida 19.

Rojters navodi da se trenutno u svetu razvija više od 100 potencijalnih vakcina, od kojih se nekoliko nalazi u fazi kliničkog ispitivanja.

SZO je u aprilu napomenula da će za razvoj vakcine biti potrebno najmanje 12 meseci. Svetska zdravstvena organizacija je navela da su Severna i Južna Amerika trenutno središte globalne epidemije koronavirusa, ali je ukazala i na porast broja zaraženih u Africi.

Autor: Rojters

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SZO: Nije pronađeno ništa što uništava koronu

Izvor: Danas, 13.Maj.2020, 13:28

Svetska zdravstvena organizacija (SZO), koja vodi globalnu inicijativu za razvoj sigurnih i efikasnih vakcina, testova i lekova za sprečavanje, dijagnostikovanje i lečenje kovida-19, saopštila je danas da neki tretmani ograničavaju težinu ili dužinu bolesti..

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.