SVM predao listu za parlamentarne izbore

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM predao listu za parlamentarne izbore

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila i biće na listi šesti.

Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" je predsednik SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je "SVM tačka pouzdanosti, tačka poverenja".

Koalicioni partneri SVM-a su Demokratska partija vojvođanskih Mađara i Partija mađarske sloge.

Listu je podržalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 11.698 građana.

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor kazao je da ta stranka mora da se fokusira na izborni rezultat i da SVM "spokojno" ulazi u kampanju. "Zahvaljujem građanima koji su nam u roku od dva i po dana obezbedili ovaj broj potpisa. Nadamo se uspešnoj kampanji u kojoj ćemo svojim izbornim programom mobilisati biračko telo. Nadamo se da će SVM ostati parlamentarna stranka. Mislim da je to značajno za nas, ali i za ukupnu političku scenu", kazao je Pastor.

Do sada je RIK proglasio pet lista na republičkim izborima. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)", dok će treća biti "Ivica Dačića - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Slediće "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", a zatim i "Dveri-Demokratska stranka Srbije - Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović".

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.