Izvor: B92, 13.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS izlazi iz vlasti u Novom Sadu

Novi Sad -- Novosadski odbor Socijalističke partije Srbije napušta vladajuću koaliciju u Novom Sadu, saopšteno iz te partije.

Napuštanje SPS-, međutim, neće dovesti do promene vlasti jer koalicija Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije ima dovoljnu podršku odbornika koji su ranije napustili svoje stranke i glasaju uz vladajuće partije.

Kako se navodi u saopštenju SPS-a, odluka je doneta na jučerašnjoj sednici Gradskog odbora i posle nje će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi članovi stranke napustiti funkcije u gradskim preduzećima, nadzornim, upravnim i školskim odborima.

Podnošenje ostavki biće kolektivno obavljeno u ponedeljak, 16. jula.

U obrazloženju odluke dodaje se da se Gradski odbor socijalista "ne slaže s politkom koja se vodi u Novom Sadu", pre svega tokom štrajka i prebijanja glumaca Pozorišta mladih, i zbog spora oko Međumesne autobuske stanice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.