ŠOK bilbordi izmučene svinje osvanuli u NS: Ne budi uzrok njihove patnje! (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2022, 14:40

ŠOK bilbordi izmučene svinje osvanuli u NS: Ne budi uzrok njihove patnje! (FOTO)

Kampanja globalnog pokreta „Animal save“, koji se bori za slobodu i prava farmskih životinja, tačnije njenog novosadskog ogranka, započeta je postavljanjem efektnih bilborda na frekventnim gradskim saobraćajnicama.
Na bilbordima je fotografija svinje koja pati u zatočeništvu, uz poruku „Zatvorimo klanice, otvorimo srce“.
Foto: Novi Sad Animal Save Akcija ima jasan cilj – da šokira i osvesti prolaznike o mukama kroz koje prolaze životinje koje se koriste za ljudsku ishranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a svinja nije izabrana slučajno, jer se njeno meso, pored pilećeg, najčešće nalazi na srpskim trpezama.
Fotografija izmučene životinje nastala u jednoj od akcija udruženja Bilbordi se nalaze na Bulevaru Mihajla Pupina (u blizini glavne pošte) i na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara (kod TC Promenada).
Iz ovog udruženja napominju da je fotografija životinje koja se nalazi na bilbordima nastala na jednoj od njihovih akcija, prenosi 021.
Na tim akcijama aktivisti pružaju prvi i poslednji dodir nežnosti, upućuju lepe reči i poklanjaju poglede saosećanja, razumevanja i podrške životinjama koje će biti brutalno ubijene zbog nečijeg obroka.
Svinje su izuzetno inteligentne Napominju da su svinje četvrte životinje po inteligenciji, posle čovekolikih majmuna, delfina i slonova, kao i da je identifikovano više od 20 načina glasovnog sporazumevanja između ovih životinja.
„Svinje vole da se međusobno priviju i vole da okrenu nos ka nosu dok spavaju. One sanjaju, baš kao i ljudi“, piše u saopštenju organizatora kampanje.
Ovo je već treća godina kako „Novi Sad Animal Save“ sprovodi slične akcije.
Kako navode, „još jednom pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe njihovim akcijama, jer se većom brojnošću mogu obezbediti fondovi koji bi omogućili ovakve ili slične projekte i u budućnosti“, piše u saopštenju na Fejsbuku.
Izvor: 021
Odloženo suđenje ekološkim aktivistima u NS, novinari izbačeni jer je „neko fotografisao“ vlasnicu Galensa

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.