SELAF: Veprovi u Novom Sadu

Izvor: B92, 17.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELAF: Veprovi u Novom Sadu



Vikend pred nama u Ligi američkog fudbala jugoistočne Evrope donosi dva meča. U Novom Sadu Djuksi igraju sa Kragujevačkim Divljim veprovima, dok se u Budimpešti sastaju dva kluba koja su pojačala ligu ove sezone - Budapest Wolves i ASV Gladiators. Meč u Novom Sadu igra se u nedelju na stadionu FK Kabel, počinje u 16 časova, a ulaznice koštaju 50 dinara. Slobodni će biti beogradski Vukovi i Ljubljana Silverhawks.

Budimpeštanski meč igra se u subotu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a domaća ekipa igra drugi od tri vezana vikenda, samo sedam dana posle gostovanja u Ljubljani. Mađarski tim lako je prošao tu prepreku, pobedom 37:16, uz odmaranje startnog kvoterbeka Vasila Jordana u drugom poluvremenu.

Blistao je Peter Čeperkalo, koji je u samo pet nošenja istrčao 96 jardi, uključujući jedan tačdaun.

Austrijski Gladijatori takođe su se prošetali kroz Ljubljanu, ali su doživeli ubedljiv poraz od Vukova na svom terenu, pa im je sada svaka utakmica bitna.

U poslednjem prijateljskom meču Wolves su pobedili 45:20. Ove subote duel se igra na BVSC stadionu u Budimpešti, a počinje u 16 časova.

Prošle sezone Novi Sad je u poslednjem kolu izgubio mesto u finalu plej ofa, dok su Veprovi uspeli da osvoje još jednu titulu. Ovaj šampionat počeo je velikom osvetom – Djuksi su u Kragujevcu pobedili 30:5, što je bio dobar nagoveštaj daljeg tok asezone. Novosađani sada imaju priliku da novim trijumfom obezbde mesto u plej ofu, dok branioci titule nemaju još uvek nijedan trijumf u sezoni.

Uprkos tome, Filip Vezmar najavljuje da neće biti opuštanja. „Realna očekivanja jesu da dobijemo utakmicu, budući da smo u najboljoj formi do sada, no utakmica će biti teška. Vođeni pređašnjim iskustvom i poznavanjem kragujevačke ekipe, znamo da su vrlo neugodan rival i jasno nam je da Kragujevac nema šta da izgubi, tako da se očekuje zanimljiv meč", rekao je strong safety Dukesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.