Izvor: Radio 021, 15.Nov.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabranile svojim državljanima da posete neke atrakcije na Kubi

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa dodala je nove odrednice na listu turističkih atrakcija na Kubi koje Amerikanci ne smeju da posećuju.

Među 26 dodatih turističkih atrakcija su i hoteli u starom delu Havane i skromni tržni centri u odmaralištima daleko od glavnog grada. Poseta Amerikanaca svim tim objektima zabranjena je jer su oni u vlasništvu kubanskog vojnog konglomerata GAESA.

Putovanje na Kubu i dalje je legalno, a tu ostrvsku zemlju u Karipskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << moru svake godine poseti stotine hiljada Amerikanaca.

Kubansku vladu ništa ne sprečava da finansira svoj bezbednosni sistem novcem Amerikanaca, potrošenim u objektima koji nisu u vlasništvu konglomerata GAESA. Međutim, sankcije su ipak oslabile interesovanje državljana SAD za posetu Kubi, te je ove godine zabeležen veliki pad njihovog broja.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zabranjene turističke destinacije za američke turiste

Izvor: B92, 15.Nov.2018

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa dodala je nove odrednice na listu turističkih atrakcija na Kubi koje Amerikanci ne smeju da posećuju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.