Izvor: Radio 021, 08.Apr.2021, 20:38

SAD uvode sankcije protiv državne firme Mjanmara

Američke vlasti saopštile su danas da će uvesti sankcije protiv državne firme Mjanmara koja se bavi proizvodnjom dragog kamenja u cilju lišavanja tog izvora finansija vojne hunte odgovorne za represiju nad učesnicima protesta.

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je da će zamrznuti svu imovinu i zabraniti bilo kakve transakcije sa kompanijom Mjanmar Džems Enterprajz (Myanmar Gems Enterprise), koja nadgleda rudarske i prodajne aktivnosti žada i drugog dragog kamenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Ministarstvo je dodalo da vojnu huntu želi da liši izvora finansija iz ključnih državnih preduzeća širom Mjanmara.

Američka administracija već je uvela sankcije protiv lidera vojne hunte koja je 1. februara preuzela vlast, uhapsila civilnu liderku Aung San Su Ći, i od tada guši proteste građana.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.