SAD preispituje učešće u Savetu UN za ljudska prava

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD preispituje učešće u Savetu UN za ljudska prava

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa danas je i zvanično potvrdila da razmatra svoje učešće u Savetu UN za ljudska prava i pozvala na reformu tog tela da bi se "odstranile njegove hronične antiizraelske predrasude".

"SAD pomno prati rad Saveta i razmatra svoje učešće u njemu. Mišljenja smo da je u nekim oblastima potrebno značajno pojačati njegov rad", izjavila je ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli u svom prvom obraćanju na forumu u Ženevi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Ona je takođe pozvala Savet da se posveti pitanju ozbiljnog narušavanje ljudskih prava u Venecueli, a vladu predsednika Venecuele Nikolasa Madura da se povuče iz tog foruma UN, dok "ne zavede red u svojoj kući".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.