Ruske železnice počele radove na tunelu Čortanovci

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske železnice počele radove na tunelu Čortanovci

Radovi na tunelu Čortanovci, koji se nalazi na deonici Stara Pazova - Novi Sad, počeli su danas, a zvanično ih je otvorio zamenik direktora ruske firme "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.

Sultanov se uključio preko video-bima, tokom sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa direktorom ruskih železnica Olegom Belozjorovim, u Vladi Srbije, nakon čega je otvorio radove na deonici pruge za koju su Rusi zaduženi.

Sultanov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kazao da je ta deonica jedna od najkomplikovanijih, kao i da se na njoj gradi značajan objekat - tunel Čortanovci, za koji je takođe nadležna kompanija "RŽD Internešnl".

"Ovo je važan dan za srpske železnice i za našu zemlju jer smo počeli radove na vrlo teškom tunelu, dužine 2,2 kilometra i potpisali memorandum koji će nam omogućiti da nastavimo saradnju na novim projektima", kazala je Mihajlović.

Prema rečima direktora ruskih železnica, za protekle četiri godine ta firma je rekonstruisala oko 200 kilometara pruga i sve su završavali pre roka. RŽD je kompanija koja ulazi u sastav ruskih železnica.

Tunel Čortanovci, za koji je zadužena ta firma, biće dug 1,1 kilometar, a gradiće se dve cevi za dvokolosečnu prugu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.