Ruska prognoza predviđa gore padavine nego 2014.

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruska prognoza" predviđa gore padavine nego 2014.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da su iz Rusije dobili vremensku prognozu koja, ako se ostvari, može doneti više padavina i vode nego 2014. godine.

Prema njegovim rečima, situacija će biti praćena danonoćno. Sutra će biti određene rizične tačke i na njih će biti upućeni ljudi.

"Ovo nije poruka panike, ali ne smemo da rizikujemo ništa. Daćemo sve od sebe da zaštitimo građane i da ne pustimo da se ništa ne dogodi. Spremamo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za eventualni najgori scenario", kaže Marić.

Marić je naveo da su juče dobili prognozu iz Rusije koja je znatno gora od one koju daju domaći stručnjaci. Prema "ruskoj prognozi" pašće od 80 do 100 litara po kvadratnom metru, a Marić ističe da, ukoliko toliko vode padne u naredna tri dana, to može da ima velike posledice.

Domaća prognoza predviđa mnogo manje padavina.

Načelnik Sektora za vanredne situacije takođe navodi da je situacija trenutno stabilna i da se voda povlači - negde brže, negde sporije.

Autor: B92/ foto: Medija centar Beograd

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.