Rumenka dobila prečistač otpadnih voda

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumenka dobila prečistač otpadnih voda

Posle prečistača u Stepanovićevu i Kovilju, završena je izgradnja i trećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Obavljeni su svi predviđeni građevinski radovi i ugrađena je potrebna hidromašinska i elektro oprema, a očekuje se da će prečistač u Rumenki zajedno sa skoro sedam kilometara mreže uskoro biti u funkciji, kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Prečistač vredan skoro 137 miliona dinara lociran je 280 metara severoistočno od Rumenke, u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kanala Savino Selo-Novi Sad.

Prošle godine ZIG je izgradio 6,8 kilometara kanalizacione mreže u devet ulica: Kosovska, Petefi Šandora, Partizanska, Mihajla Pupina, Arsenija Čarnojevića, Vojvođanska, Adi Endrea, Narodne vojske i Kanalska.

Kanalizaciona mreža u ovim ulicama će preko postojećeg kolektora u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja biti povezana sa prečistačem.

"Prečistač je izuzetno važan i zbog toga što se, pored rešavanja problema odvođenja otpadnih voda za stanovnike Rumenke, njegovim završetkom otvara mogućnost izgradnje kanalizacione mreže i u naselju Kisač. S tim u vezi, u završnoj fazi su radovi na izgradnji poveznog cevovoda, dugog oko 5.800 metara, kojim će  otpadne vode čitavog naselja Kisač biti odvođene do prečistača u Rumenki", navodi se u saopštenju ZIG-a.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.