Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 10:56

Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji fudbala, doneo trofej Superkupa Juventusu

Portugalac Kristijano Ronaldo tokom jučerašnje utakmice finala Superkupa Italije postigao je 760. pogodak u svojoj karijeri i na taj način je postao najbolji strelac u istoriji fudbala.

Ronaldo je po broju pogodaka nedavno prestigao čuvenog Pelea, a jučerašnjim golom protiv Napolija došao je do ukupno 760. zvaničnog pogotka u svojoj karijeri, te na taj način prestigao češko-austrijskog fudbalera Jozefa Bikana, koji je više od 60 godina bio vodeći.

Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << FK Santos iz Brazila uložio žalbu na ovaj rekord smatrajući da golovi koje je Brazilac Pele postigao na prijateljskim utakmicama nisu uneti u zvaničnu statistiku, FIFA rekord Ronalda smatra jedinim validnim s obzirom da je reč o golovima postignutim na zvaničnim mečevima.

Kristijano je tokom svoje profesionalne karijere igrao i postizao golove za Sporting (3), Mančester junajted (118), Real Madrid (451), Juventus (84) i reprezentaciju Portugala (103).

Utakmica Superkupa između Juventusa i Napolija završena je rezultatom 2:0, a golove su postigli Ronaldo u 64. minutu, i Alvaro Morata u 95. te je prvi ovosezonski trofej u Italiji osvojila ekipa Juventusa.

Autor: Ivan Kuzmanović - ivan.kuzmanovic@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ronaldo najbolji strelac u istoriji fudbala!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021

Najbolji fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo postao je najbolji strelac u istoriji sa 760 golova na zvaničnim utakmicama...Portugalac je postigao gol u trijumfu Juventusa za trofej Superkupa Italije protiv Napolija (2:0) i ostavio iza sebe Jozefa Bikana, koji je postigao 759...Bikan je igrao u periodu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.