Rok važenja saobraćajne produžen za dve godine

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok važenja saobraćajne produžen za dve godine

Svi oni kojima tablice i saobraćajna dozvola ističu u ovoj ili narednoj godini, neće morati da troše novac na zamenu saobraćajne jer je rok važenja produžen za još dve godine.

Kako je za 021 pojasnila vlasnica servisa "Auto-tehnike" Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

- Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y - kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

- Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija - navodi Gordana Drageljević.

Po isteku važenja ove potvrde, tj. devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

Auto-tehnika se nalazi u Stevana Mokranjca 1, gde se sem tehničkog pregleda i produžetka registracije vozači mogu dobiti i sve ostale važne informacije.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.