Rođene spojene bliznakinje

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođene spojene bliznakinje

Palestinski lekar Alam Abu Hamda izjavio je danas da su u pojasu Gaze rođene spojene bliznakinje, što se retko događa, i da su dobrog zdravlja, ali da će im biti potrebna medicinska nega u inostranstvu.

Specijalista neonatalne medicine Abu Hamda rekao je da su devojčice u stabilnom stanju i da su lekari počeli da ih hrane.

Sestre su rođene u subotu carskim rezom posle punog termina trudnoće i spojene su abdomenom i pelvisom, ali imaju odvojena pluća i glave. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Palestinske bolnice nemaju ni opremu ni stručnost za razdvajanje blizanaca, pa lekari sada pokušavaju da ugovore transfer devojčica u SAD ili Saudijsku Arabiju kako bi se utvrdilo mogu li one da budu razdvojene.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.