Rođena prva beba u poslednjih 12 godina na brazilskom ostrvu

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođena prva beba u poslednjih 12 godina na brazilskom ostrvu

Na jednom zabačenom brazilskom ostrvu rođena je prva beba u poslednjih 12 godina, pošto je jedna žena prekršila zabranu rađanja dece na tom ostrvu.

evojčica koja je rođena u subotu na jednom od ostrva arhipelaga Fernando de Noronja iznenađenje je za sve, uključujući roditelje, navodi agencija Frans pres.

"Majka, koja ne želi da bude identifikovana, porodila se kod kuće. Porodica je navela da nije znala za trudnoću", piše je u saopštenju lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlasti, preneo je list "O Globo".

Arhipelag Fernando de Noronja sa svega oko 3.000 stanovnika, poznat po zaštiti životne sredine, ne dozvoljava rađanje dece, jer nema bolničko odeljenje za brigu o ženama i bebama tokom trudnoće i porodjaja, piše "O Globo".

Dodaje se da zato trudnice idu na kontinentalni deo Brazila, gde je najbliži veliki grad Natal, 365 kilometara pomorskim putem. Neidentifikovana majka, koja već ima jedno dete koje je rodila na kontinentalnom delu, rekla je za "O Globo" da ovaj put "nije osetila ništa" tokom trudnoće.

BBC navodi, pozivajući se na lokalne medije, da se veruje da ona ima 22 godine. Beba je kasnije odvedena u lokalnu bolnicu. Lokalni stanovnici slave rođenje deteta i nastoje da pomognu porodici, dodaje BBC.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.