Roditelji ćerki dali prezime Alah

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ćerki dali prezime Alah

Grupa za ljudska prava koja je tužila američku saveznu državu Džordžiju zbog odbijanja roditeljskog zahteva da ćerki daju prezime Alah saopštila je da se država predomislila.

Američka unija za građanska prava Džordžije tužila je prošlog meseca državu u ime Elizabet Hendi i Bilala Voka, koji su za svoje dete odabrali ime Zalika Grejsful Lorena Alah (ZalyKha Graceful Lorraina Allah).

Grupa je odustala od tužbe jer je Ministarstvo zdravlja Džordžije ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izdalo rodni list sa imenom koje su odabrali roditelji.

Advokat ministarstva je tvrdio da po zakonu bebino prezime u prvoj krštenici mora da bude ili očevo ili majčino ili kombinacija ta dva prezimena.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.